da upravo to.ma ne razbijam glavu ,ali eto malo mi smeta što se pali sama.
kada smo već kod klime kada je poželjno promijenit plin u njoj??
meni za sada radi odlično ,ali koliko može trajati plin u njoj??
nemam pojma dali je kada i mijenjano što u vezi klime na autu?
plin nema rok trajanja, ne stari i ne mjenja svoja svojstva, može samo iscuriti iz sistema, a to se onda osjeti da slabije hladi.
ako postoji sumnja da je klima oslabila treba što prije provjeriti kakvo je stanje.
korištenje klime koja slabo hladi je štetno za sistem.
klima na motorima koji imaju ecu, pali se kad od ecu-a dobije signal da se može upaliti, to znači da ako su svi parametri rada motora zadovoljeni onda se može uključiti kompresor, ali samo ako je klima uključena ili je u automatskom modu. znači komp se neće sam ukljičiti.
ne znam kod c3 kakve su komande, ali može biti nekoliko mogućnosti. ako je uz tipku auto i tipka off onda off isključuje sve i klimu i ventilaciju, ali zato mora biti tipka ec ili economic, ta tipka isključuje kompresor dok god je ona aktivna, a ostale funkcije ostaju. ako postoji tipka sa pahuljom, onda je ta tipka određuje dali će se komp paliti ili ne. tipka za puhanje prema šajbi tj. za odmagljivanje šajbe, postavlja automatski sistem u mod odmagljivanja a to znači uključeno i grijanje i klima, pojačan rad ventilatora i puhanje usmjereno prema šajbi.
slikaj mi komande od c3 da vidim koje imaš funkcije, pa da vidimo dalje.