Konačno jučer stavio zimure
Ni nebi ja sve do sniježne vremenske prognoze
već putujem u München preko praznika
Nego nešto o gumama, znači prošlu jesen sam uzel UG9 i imal ih svega od 11mj do 3mj svega 5mj.. primjedbi nikakvi, samo hvale.. posebno sam oduševljen koliko je to tiha guma naspram drugim zimskim gumama.. za po snijegu i po mokrom da i ne pričam koliko drže.. stavio sam one koje su bile prošlu zimu otraga, ovu zimu na prvi kraj da mi se ravnomijerno troše, mada nisam baš primjetil da su se nešto potrošile ove na prvom kraju tih 5mj i kojih 13tkm.. razlika je možda u tome kaj su one sa zadnjeg kraja kad ih podragam po profilu oštre i vidi se još ona crvena linija
a ove sa prednje strane nisu tako oštre, ali i ne vidim da su se u nekom postotku baš potrošile, možda 2%..
U planu mi je još promijenit filtere ovaj tijedan
Sve u svemu, autek je na mijestu.. trenutno na čuki 204tkm.. dva ljeta na njemu 17ke 205/40/17 po ljetu ga mažem do 20tkm, to je 40tkm i još je na auto donji ovijes tvornički i sve fixno bez dlake lufta, kugle, krajnici, spone i seleni.. jedino stabilizatore mijenjam jednom godišnje, i to u prolječe.. fedre i nosače sa ležajevima prednjih amortizera sam mijenjao malo poslije kad sam kupio auto 2012g sa ravnih 100tkm, od tad prošo 100tkm sve ko da sam ih jučer mijenjo
jedino još od ovijesa sam mijenjao na 180tkm zadnji desni ležaj, i sad na 200tkm zadnji lijevi ležaj i zadnje amortizere..
Znači 17ke mi samo stabilizatore unište i to je to u razdoblju od 2 ljeta i 40tkm..
Èitam po netu, i slušam ljude kaj pričaju, kupili golfe6 i golfe7 pa na 60tkm mjenjaju kuplunge, ležaje na kotačima, kugle, cijele vilice sa kuglama i selenima letve volana i da ne nabrajam..
I čude se meni kak je moj 10g star i imam 204iljade i skoro sve mi još tvornička ugradnja..