C3 hdi by Krky zamijenio za 207 1.4 16v VTI LPG

Krky

Lakerski profesionalac
Ima najjeftiniji 290kn -25% neki TQ kineski, upitne kvalitete..
ovo je neki Njemački izašel me sa popustom 292kn...
nego sa brisačima sam super zadovoljan, isprobal sam ih i solidno brišu, a za 6,99kn komad :D

Cutac

Prèkaroš
Bio sam i ja zadovoljan kad mi je stražnji brisač iz kauflanda super brisao, ali to je potrajalo dvije kiše i od tada skače i struže :rolleyes:

Ali bio je 9.99, dvije metlice i presjecanjem sam imao 4 odgovarajuće :D

Kizokc

Active member
Vidio te danas u gradu, dok te zaustave budeš dobio dvije kazne:

1. nisi imao upaljena svijetla

2. još nemaš zimske gume :thinking:

:p:p:p

Krky

Lakerski profesionalac
Konačno jučer stavio zimure :D
Ni nebi ja sve do sniježne vremenske prognoze :cool: već putujem u München preko praznika :cool:
Nego nešto o gumama, znači prošlu jesen sam uzel UG9 i imal ih svega od 11mj do 3mj svega 5mj.. primjedbi nikakvi, samo hvale.. posebno sam oduševljen koliko je to tiha guma naspram drugim zimskim gumama.. za po snijegu i po mokrom da i ne pričam koliko drže.. stavio sam one koje su bile prošlu zimu otraga, ovu zimu na prvi kraj da mi se ravnomijerno troše, mada nisam baš primjetil da su se nešto potrošile ove na prvom kraju tih 5mj i kojih 13tkm.. razlika je možda u tome kaj su one sa zadnjeg kraja kad ih podragam po profilu oštre i vidi se još ona crvena linija :D a ove sa prednje strane nisu tako oštre, ali i ne vidim da su se u nekom postotku baš potrošile, možda 2%..
U planu mi je još promijenit filtere ovaj tijedan :D
Sve u svemu, autek je na mijestu.. trenutno na čuki 204tkm.. dva ljeta na njemu 17ke 205/40/17 po ljetu ga mažem do 20tkm, to je 40tkm i još je na auto donji ovijes tvornički i sve fixno bez dlake lufta, kugle, krajnici, spone i seleni.. jedino stabilizatore mijenjam jednom godišnje, i to u prolječe.. fedre i nosače sa ležajevima prednjih amortizera sam mijenjao malo poslije kad sam kupio auto 2012g sa ravnih 100tkm, od tad prošo 100tkm sve ko da sam ih jučer mijenjo :D jedino još od ovijesa sam mijenjao na 180tkm zadnji desni ležaj, i sad na 200tkm zadnji lijevi ležaj i zadnje amortizere..
Znači 17ke mi samo stabilizatore unište i to je to u razdoblju od 2 ljeta i 40tkm..

Èitam po netu, i slušam ljude kaj pričaju, kupili golfe6 i golfe7 pa na 60tkm mjenjaju kuplunge, ležaje na kotačima, kugle, cijele vilice sa kuglama i selenima letve volana i da ne nabrajam..
I čude se meni kak je moj 10g star i imam 204iljade i skoro sve mi još tvornička ugradnja.. :D

lageros-zg

New member
Pa Krky sine brute, što se javio nisi.
Si zaboravio da sam ti nudio SACHS amortizere po 260,00 Kn/1komad i to bez kartica i svih tih điđa miđa... :doh:
I s poštarinom bi prošao jeftinije.
Ali nema veze, bit će neke druge prilike. :palac-gore:

Inače bilo je i onih jeftilena po 330,00 Kn oba :rofl: ali naravno da ti to ne bih preporučio.... pa da mi ih u glavu hitiš kad odu k vrapcu ;)

P.S.
BTW, još ti čuvam onaj ležaj kotača :whistling: ;) (iako sam gore pročitao da si ga promijenio) ;)

deda

New member
Napravio si dvije fatalne greške što si premjestio gume ,napred-nazad.
Prvo:uvjek ali uvjek bolje gume moraju biti odozada kod prednjeg pogona.
Drugo:gume se ne smiju rotirati,jer se same prilagođavaju prema pogonu i one koje nemaju pogon,tj. smjer opterečenja guma.

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
uvjek ali uvjek bolje gume moraju biti odozada kod prednjeg pogona.

Ja sam pak išao u drugu krajnost s E-klasom koju je leasing kuća održavala: straga na pogonu sam imao bolje gume nego naprijed. :)

deda

New member
Zadnji pogon je druga priča,tam isto moraju zadnje biti bolje baš zbog pogona,a prednje imaju veči pritisak na cestu zbog težine motora,a zadnji kraj je lakši tak da moraju biti bolje gume zbog trakcije i zanošenja u zavojima.
Kod prednjeg pogona je trakcija veča zbog težine,a zadnji kraj je lagan i nema pogona,tak te zadnje gume moraju bolje držati cestu,inače se vrtiš ko ringišpil na skliskoj cesti i kod frkovitog kočenja.
Ni u jednom slučaju se gume ne smiju zamjenjivati iz gore navedenog,nisu današnji auti fičeki od 25ks pa da to nije važno.

Krky

Lakerski profesionalac
Hvala deda, dok sam živ učim :D
Sutra krokodilka i križni ključ i za 5min su gume natrag na staroj poziciji :cool:

Krky

Lakerski profesionalac
Jučer ga opet malo pročistio :D
Odletio na brzinu do Sv.Neđelje, kupio neku multimediu 7inca za u moj c3:D

diegos

Well-known member
E ovakva dva drzaca za mob sam i ja imao, pukla mi ona gornja kopca na oba... :D Pa sam stavio univerzalni, i to zaserafio za sjenilo od lcd-a... Bolje ne postoji :D

Ajde da vidimo i tu multimediju, sad taman mozes i kameru za rikverc stavit :p

Krky

Lakerski profesionalac
Deda fala ti puno na info za gume..
Točno se primijeti koliko je sad auto stabilniji kad sam natrag zarotiral gume..

Na vrh