Evo da malo napišem o c3 aircros. Auto sam dobio pod zamjenu dok je moj na servisu tako moja autokuća radi. Napravio sam neki 50 km cca.
Nemam slika nisu potrebne, iako je to stara platforma sve je u auto nove i vidi se da je generacijski skok unaprijed. Prvo volan volan je duplo mekši od recimo mog berlinga ili starijeg c3, ali nema nikakve povratne informacije. Samo kolo volana je super još je smanjeno i ima super držanje tipke na volanu su ok. Mjenjač je i dalje katastrofa ručica mjenjača je super ali hod i dalje po 20 cm što je za tako skupi auto po meni loše. Ovjes i držanje nije premekan niti tvrd još uvijek je citroen, sicevi su fantastični od oblika do držanja u zavojima.
Motor 1,6 hdi od 130 ks ne bi rekao da ima 130 ks još su ga ispeglali i motor nema nikakav turbo boost već dobro povlači od 1400 pa do 3000 okretaja ali ne ostavlja dojam da ima 130 ks.
Oprema e to je luda kuća ovaj je imao sve automatska svjetla i to sam pali i gasi prepoznaje aute i mijenja dugo kratko, zakretanje svjetla u zavojima fantastična stvar.
Automatski brisači (glupost)
Kamera za vožnju unatrag iz dva kuta gledanja nije loša ali se ne uvlači u karoseriju što je velika mana.
City brake nisam htio probati, ali lane asist iritira stalno javlja da sam prešao u drugu traku :whistling:
Onaj interaktivni zaslon ne znam kako se zove je super govori kojom brzinom vozite i koje je ograničenje na trenutačnoj cesti čak i zvukom javlja kad prekoračite ograničenje što je ok iako to radi svaka navigacija.
Multimedija je povezuje s svim i svačim i napokon je tu citroen ušao u 21 stoljeće, onaj veliki tablet mi i nije nešto ali to sad svi imaju ja bi radije klimu i ventilaciju štelao na klasičan način iako je relativno brz odaziv ni nije komplicirano iz radija otići u klimatizaciju.
Za mene je operema super ali kao auto nepraktičan malo prostora položaj vozača mi nikako ne odgovara jer je vozač nisko preferiram povišen položaj (vozim berlinga).
Vizualno auto pljeni pažnju iz nutra ali izvana.