C4, 1.4 VTi, by Cutac

Memphis

Active member
Shell cemo vidjeti, a Mobil mi se vise svidja nego Quartz 9000.
Ako mene pitaš Total je prosječno ulje ništa posebno čak i lošije od brandiranih konkurenata kao što su Shell i Mobil.

INA nitko ne preporuca, a rade ekstra ulja.
Preporučaju oni čije specifikacije nosi ...
Jednom je tata u berlinga stavio mobil i ubrzo je počeo zvoniti joooj i bregasta se čula, a čovjek je samo sa zlatkom napravio 578 000 tkm, zna što priča. U principu uvijek sam viđao na citroenima naljepnicu total, zar je to sve uzalud? Kao da natočim Total u Golfa hmmm, jel bi išlo, možda al mašina bye bye nakon nekog vremena.
Dugo nisam čuo takvu glupost ...

Ax boy

Well-known member
Kakvu to glupost, o čemu ti divaniš. Možda je za njemačke aute bolje ulje:castrol, shell, mobil. Međutim za citroene isključivo se preporuča Total, pročitajte ljudi knjižicu o održavanju vozila tako da, svaka druga tvrdnja je smiješna. Evo, i prijatelj koji je mehaničar u Citroenu u Cs-u u Zagrebu, kaže da je glupost 21.stoljeća, tvrditi da je total prosječno ulje za citroen i da su shell, mobil i dr.bolji. Tako da. Ispričavam se, neka se nitko se uvrijedi ali, ako netko zna, to je netko tko svaki dan održava Citroen vozila.

Cutac

Prèkaroš
Ne mogu citirati...

Nitko ne preporuca Inu kao proizvodjaca, to ti govorim. Niti u jednoj servisnoj neces naci natpis INA.

Ax boy, pa Citroen preporuca Total jer imaju deal sa njima. U to je vjerojatno ukljucena i Francuska vlada jer je ona izvlacila Citroen/PSA iz bakrota.
Znaci ne preporuča jer je ono najbolje za "Francuska vozila" nego jer ruka ruku mije. Evo ti Renault, cistokrvni Francuz, a preporuca ELF.
Ja samo znam da drugi proizvodjaci nude bolja ulja nego Total, barem za moje aute :) I to testirano bolja.

Ax boy

Well-known member
Ispričavam se, znam da svako naravno zna koje će ulje koristiti ali uvijek sam stavljao i moji svi koji imaju citroene total i nikad nisu imali problema, pa onda zbilja ne znam više, malo mi se mozak oznojio? Uglavnom Renault ne bi baš hmmmm daleko je od Citroena i Peugeota iako su iz francuske svi, izgledom ovi recimo captur i sl lijepi ali generalno opet to je naravno svačije osobno mišljenje, 3008 recimo iznad captura svakako. Uglavnom da ne miješam kruške i jabuke o onome što nije tema. Neka svatko toči što hoće. Imam premalo godina da bi bio toliko mjerodavan u auto svijetu baš , 24 tek, najte zamjeriti ništa. Sa ovlaštenim loša iskustva iz prve ruke davno iz Auto Pebe, koji nikada nije bio nešto.?? Dok sa CS Zagreb, samo pozitivna, ovisi o sreći ili čemu već?

Memphis

Active member
Kakvu to glupost, o čemu ti divaniš. Možda je za njemačke aute bolje ulje:castrol, shell, mobil. Međutim za citroene isključivo se preporuča Total, pročitajte ljudi knjižicu o održavanju vozila tako da, svaka druga tvrdnja je smiješna. Evo, i prijatelj koji je mehaničar u Citroenu u Cs-u u Zagrebu, kaže da je glupost 21.stoljeća, tvrditi da je total prosječno ulje za citroen i da su shell, mobil i dr.bolji. Tako da. Ispričavam se, neka se nitko se uvrijedi ali, ako netko zna, to je netko tko svaki dan održava Citroen vozila.
Neviđenu ...
đabe ti taj frend kad nema pojma isto ko ni ti ...

Ja ti kažem da on nema pojma ... i da radi u BMW-u .... btw. moj stari je radio u CS-u još dok je bio u povojima pa kaj bi ja sad trebal bit Wunderkind za Citroene ...

Ax boy

Well-known member
Ehh memphis. Svatko može točiti što hoće u svoj auto jer svako sigurno zna najbolje i tu prestaje svaka rasprava, uzaludno je sve. Svako dobro :) stari moj.

Posljednje uređivanje:

dinko1981

Well-known member
Realno svaka forumska rasprava o uljima je uzaludana jer se sve svodi na subjektivan dojam tipa "auto mi je tisi, manje trosi ulja, goriva, antifriza i sl." takodjer sve te specifikacije koje proizvodjaci navode a ostali maltene svrsavaju na njih, treba uzeti sa debelom rezervom jer ako pojedini proizvodjaci lazu sa dodacima u hrani zasto nebi malo smuljali i sa uljima. Kada bi se napravio nekakav objektivan laboratorijski test onda bi se moglo raspravljat a ovako je to rasprava tipa philips zarulje vs osram, svatko sipa za svoje novce pa moze i biljno.

Cutac

Prèkaroš
a ovako je to rasprava tipa philips zarulje vs osram
Pa ja sam testirao i Philips je bolji :whistling:

Nego, sada sam UltimateSpeed(Lidl) H7 zamijenio sa Philips XV+130%. Razlika je ogromna.
Fotoaparat na ručnom modu(ekspozicija, otvor blende, ISO na istim vrijednostima) u .NEF(RAW) formatu preko Irfana prebačen u .jpg, nači bez post processinga.

Lidl H7

Philips XV+130%

Cutac

Prèkaroš
Philips su bile 150 kuna, Lidl ne znam, to su od burazovog karambola :D
Ali pretpostavljam da je razlika cca. 100 kuna.
Philips su mi trajale 2 godine, što je oko 0,004 kune po kilometru ili oko kuna troška na 267 kilometara. Po meni jako prihvatljivo, s obzirom da se vidi poprilično bolje nego sa jeftinim žaruljama.

markan1000

Well-known member
mislim da ću i ja prijeći na neku moćniju žarulju, stalno se krpam s nekim traljavim usputnim žaruljama, a što sam stariji sve mi više to smeta....

Cutac

Prèkaroš
Vjeruj, isplati se.
Nema nista gore od slabog svjetla i losih brisaca.

Nego, 15 stupnjeva, taman za zamjenu hladnjaka. Kojeg nemam!!

Memphis

Active member
Ehh memphis. Svatko može točiti što hoće u svoj auto jer svako sigurno zna najbolje i tu prestaje svaka rasprava, uzaludno je sve. Svako dobro stari moj.
Prestaje za tebi slične koje to previše ne zanima. Za one koji se razumiju, koje to interesira i koji proučavaju, prate za njih tek počinje ... i oni su materijal za raspravu ...

Ako misliš da je to što ti citroen ili neki drugi proizvođač preporuča/uvjetuje najbolje onda sipaj to ali nemoj druge uvjeravat da je jedino to najbolje što postoji ako smo kod toga da svatko može točit što želi.

Hvala, također.

Na vrh