C4 Grand Picasso

Hummer0

Active member
Donator foruma
Nije mi dugo trebalo do prvog problem cica, samo dva mjeseca. Sad dodem do auta i nema trunka zivota u njemu. Ni centralno otkljucavsnje ne radi. Sumnjam da je akumulator odradio svoje, posto u servisnoj pise da je promjenjen 2020.
Koji aku preporucujete, trenutno je Varta silver dinamic AGM, da tražim isti takav ili bolje nesto drugo? Trenutni nije pozivio ni punih pet godina.
Ja sam kupio 2022 Varta silver dinamic dobro odrađuje posao. Isto je 2016 godište auto.

Prilozi

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Kad crkne, a crknu iznenada, nema nikakvog znaka života. Meni je tako Bosch iz čista mira crkao jedne zime. Exide oslabi ali i dalje mozes nekako upaliti auto

kundak

New member
Meni ovo prvi put u zivotu da struje totalna nema. Do sad je uvihek bilo da auto tesko okrene pri paljenju ili zarulje slabo svijetle. Cak sam na prvu pomislio da mi nije neka zivina usla pod haubu i izgrizla zice
Jel ga treba na neku dijagnostiku spajati nakon ugradnje novog akumulatora ili samo zamjeni i vozi?

Hummer0

Active member
Donator foruma
Meni ovo prvi put u zivotu da struje totalna nema. Do sad je uvihek bilo da auto tesko okrene pri paljenju ili zarulje slabo svijetle. Cak sam na prvu pomislio da mi nije neka zivina usla pod haubu i izgrizla zice
Jel ga treba na neku dijagnostiku spajati nakon ugradnje novog akumulatora ili samo zamjeni i vozi?
Nije baš jednostavno zamijeniti kao na drugim autima jer je mislim kompjuter ili takvo nešto naprijed ili sa strane ne sjećam se više tamo di sam kupio akumulator su mi zamijenili.
Dok sam na Xsari Picasso sam mijenjao bez problema

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Nije nista bolje ni na starijem, negativna klema ispod soferke. Mora filter vazduha da se skloni skroz, plastika koja je na akumulatoru takođe. Jednom sam to radio, nije easy peasy

Pankoz

Active member
Jeftino si ti i prošao sa tako praznim akumulatorom,jer mogla je elektronika u sklopu automobila samo tako da se pojebe.

Pankoz

Active member
Prosto neverovatno da sa tako niskim napajenjem od 5V izmerenih sledećeg dana,nije se osetilo dan ili dva pre toga.

szahtila

Well-known member
Ja sam imao slučaj kad sam ujutro normalno upalio auto i otišao do kafića, popio kavu(10-15 minuta), pukušao pokrenuti auto, auto potpuno mrtav.

Milosh

Test
Kako sam ja imao sreće što se toga tiče..

Moj prvi auto, Focus I. Išli na koncert G'n'R u Zagreb. Završio koncert, oko 11 ili 12 sati naveče, ne sjećam se tačno, ali bilo je kasno, upalio auto i normalno se vratili kući u Dubicu. Sutradan ja da idem na posao, on ni glasa, akumulator potpuno mrtav. Imao sam veliku sreću da se to nije desilo te prethodne večeri u Zagrebu, ko zna koliko bi me koštalo u tom slučaju.

kundak

New member
Ipak nije kraj problemu nakon zamjene akumulatora.
Nakon sto sam stavio drugi akumulator pojavila se obavijest Service Electrical circut fault. Bio sam kod majstora, on je još preko telefona tipovao na alternator ali ispostavilo se da alternator dobro radi.
Pokušao je obrisati grešku preko dijagnostike ali se ne da.
Nije stigao u petak detaljno pregledati sve tako da nastavak slijedi u utorak.
Koliko sam čitao po stranim forumima dosta se spominje kvar modula akumulatora(ona kutija koja stoji ispred akumulatora), jel moguće da je to?

Pankoz

Active member
Da li je majstor radio sa dijagnostikom za Pežo i Citroen (Lexia,Diagbox) ili nekom univerzalnom?
Da li je novi akumulator identičan starom po tehnologiji i kapacitetu?

Na vrh