Evo i jedan moj kratak osvrt nakon 6 mjeseci druzenja sa 1.6 ehdi 112ks 2013.
Uzeo sam ga polovnog sa kao 90k km, no budimo realni auto vjerojatno prave kilometraze ima bar 150k. I kao takav je u prilicno dobrom stanju.
Na pocetku sam ga odvezao u CIB na pregled i promjenu ulja + zamjena haube radi tvornicke greske serije (hrđa). Sve Ok.
Auto je zasada pali i vozi. S obzirom da je polovan ima i odredjene probleme kao npr. lupkanje preko neravnina, tvrdo kvacilo, a sad vidim i da cu akomulator najvjerojatnije morat mjenjat. No to je sve standardno.
Od nekih sitnijih problema me recimo zivcira sto se ona ukrasna plastika na donjem djelu obruca volana malo mrda, pa zatim i poklopac rucice mjenjaca je ispadao pa sam ga zaljepio glue gunom.
Ovaj auto me u prilicno svemu ugodno iznenadio no moram sad i da spomenem dvije stvari koje su me najvise neugodno iznenadile:
1. Startnost, ubrzanja. S obzirom na jaci motor, ocekivao sam bolja, uvjerljivija ubrzanja i međuubrzanja. Inace jako se lijepo vozi po autocesti na 160kmh pri 2500 okretaja i isto tako, pokazuje da ima momenta kada npr u 5.brzini bez problema svladava uzbrdicu.
2. Mjenjac. Tvrd, dugi hodovi i nervira me sto se dosta cuje prilikom saltanja.
To je zasada to, ne mogu se sjetiti nicega vise.
Jednog dana chipiranje...