Da, stvarno. Šogor je u njemačkoj diplomirao strojarstvo, baš podmazivanje automobilskih motora. On veli da ulje voziti slobodno 30tkm. Što crnje to bolje. Osim ako ima onog balavog taloga na čepu ulja. Onda sa motorom nešto nije u redu. Pa sad...Moras pustit da ti ulje malo pocrni, pre cesto ga mjenjas
Ne znam dal je ovo ironija/zaebancija pa da ne komentiram bezvze.Da, stvarno. Šogor je u njemačkoj diplomirao strojarstvo, baš podmazivanje automobilskih motora. On veli da ulje voziti slobodno 30tkm. Što crnje to bolje. Osim ako ima onog balavog taloga na čepu ulja. Onda sa motorom nešto nije u redu. Pa sad...
Nije ironija. Npr. sestra je sa WV Polom bila kod nas mijenjala ulje i napisali joj u servisnu slijedeća izmjena 15tkm. Došla je u Njemačku zamijeniti žarulju u servis i ona pita mora li mijenjati ulje po uputi u HR. Tip joj prekriži upisano i iznad napiše 30tkm ali joj kaže da ako u god. dana ne napravi kilometre BILO BI DOBRO da zamjeni ulje, ali i ne mora. Pita muža je li to u redu, on veli DA. Prodali su auto sa 150km i 10 godina starosti. Dakle vozila je oko 15tkm godišnje u prosjeku i to dosta vožnje po gradu do trgovine i nazad, Želim reći da ne treba pretjerivati sa tim zamjenama ulja. Tvoj komentar shvaćam kao šalu naravno.Ne znam dal je ovo ironija/zaebancija pa da ne komentiram bezvze.
Nisam ekspert za ulje i mazanje, ali, ovako laički, pada mi napamet da to možda baš i nije najbolje za uljne kanale. Hrpa čađe koju ulje, pogotovo kod dizela, prima na sebe i razvodi okolo... Samo kažem.Nije ironija. Npr. sestra je sa WV Polom bila kod nas mijenjala ulje i napisali joj u servisnu slijedeća izmjena 15tkm. Došla je u Njemačku zamijeniti žarulju u servis i ona pita mora li mijenjati ulje po uputi u HR. Tip joj prekriži upisano i iznad napiše 30tkm ali joj kaže da ako u god. dana ne napravi kilometre BILO BI DOBRO da zamjeni ulje, ali i ne mora. Pita muža je li to u redu, on veli DA. Prodali su auto sa 150km i 10 godina starosti. Dakle vozila je oko 15tkm godišnje u prosjeku i to dosta vožnje po gradu do trgovine i nazad, Želim reći da ne treba pretjerivati sa tim zamjenama ulja. Tvoj komentar shvaćam kao šalu naravno.
A nama sa VTi motorima ulje niti neće pocrniti, svako malo dolijevamo .
Pravog švabu kapitalista su od njega napravili.Šogor je u njemačkoj diplomirao strojarstvo, baš podmazivanje automobilskih motora. On veli da ulje voziti slobodno 30tkm
pogotovo nije dobro ako motor ima lanac, za kanale još nekako, ali začepljujuju se razni ventilići i špule na novijim gen. motoraNisam ekspert za ulje i mazanje, ali, ovako laički, pada mi napamet da to možda baš i nije najbolje za uljne kanale.
Od uvijek je citroen imao tanak lim. Još iz vremena Ami8 i Vise. Ali za čudo, trajao je.Lim ovom autu nije jača strana. Krov se savija ko papir. Baš ću poslati upit u ovlašteni servis na Jankomiru da vidim da li prodaju boju pa ću tak čačkalicom.