Odosmo u off-topic, sorry Ivane..
Ja sam do sada na Banggood-u potrošio preko 1000 $ za svoje potrebe, a ako računamo i stvari koje sam nabavljao za druge, sigurno preko 3000$. Imam samo pozitivna iskustva. Prvo, super su brzi, platiš i u prosjeku nakon 5-10 sati to je već poslano. Drugo, za pošiljke iz Kineskih skladišta, imaju neku vezu preko Holandske pošte, i to u praksi uvijek dođe brže nego bilo šta drugo sa eBay-a ili Ali-a. Treće, recenzije proizvoda na sajtu su stvarne. Zatim, podrška im je odlična, putem četa ili mejla. Ja sam imao situacije da mi vrate pare za sitnije stvari i da mi pošalju drugi dio za krupnije stvari, bez problema. Npr naručim lasersku graverku, dođe sa puknutim jednim komadom plastike veličine dlana. Ja se žalim, oni mi, umjesto samo te plastike pošalju cijeli taj sklop koji je dužine cca. 50 cm. Ili naručim 3D printer, kabal od hotenda nije dobro zalemljen. Ja ga popravim za 15 min. Žalim se za to, refundiraju mi cijenu cijelog hotenda (koja je cca četvrtinu cijene printera). Takođe, za vas u EU, dosta toga imaju u svoja 3-4 EU skladišta, super brza i često besplatna dostava. Čak često cijene budu niže nego iz Kine.