C5 HDI 180 by La Marche

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

ropee

New member
Udobnost C5ke je famozna :D , moje klinke više ne žele sjest u mamin auto :D , jučer su ponosno izjavile da se od sad voze samo sa tatom :cool:

La Marche

Iskreni optimist
Ha-ha-ha...
Ovo me sjetilo jednog događaja, bratov prijatelj imao stari MINI i bio sav ponosan na svog legendarnog oldtimera. Vozi svoje male cure u osnovnu školu, a one ga zamole da ih ostavi malo prije škole da ih netko ne vidi iz kojeg auta izlaze, jer takav auto ima Mr. Bean! :)

La Marche

Iskreni optimist
E da, već dugo zaboravljam, ako koga zanima...
Noću držanje kočnice u koloni koja stoji, da bi auto bio ugašen, mnogima iza smeta. Je li to zloba ili zbilja smeta svatko će sam procijeniti, ali može se tome doskočiti.
Kad se motor ugasi, prebacivanjem u N motor na moje veselje ostane ugašen i nakon otpuštanja kočnice. Ubacivanjem u D proradi.

Doomsday

U prolazu...
Smetalo to nekome ili ne, držanje kočnice dok se stoji i čeka u prometu je sa sigurnosnog stajališta 100% OK...

Ima dosta nervoznih vozača koji odmah kreću čim vozač ispred njih skine nogu s kočnice...

Ono što mene nervira, a češće je po Dalmaciji nego u unutrašnjosti, je kad ekipa ne kuži što su i čemu služe maglenke, a pogotovo stražnja maglenka...

A da ih ima, ima ih...

:D

Pavel

Lepi™
Ono što mene nervira, a češće je po Dalmaciji nego u unutrašnjosti, je kad ekipa ne kuži što su i čemu služe maglenke, a pogotovo stražnja maglenka...
Uvjerljivi broj 1. Jako čest prizor na relaciji Sisak - Velika Gorica. Doista ne znam zašto. Pogotovo u doba kad magle nema. Znači čim oko 17:30 padne mrak, krenu sa maglenkama.

Što je najžalosnije često puta su to Alfe, stari BMW-i i slično. Uglavnom auti koji često puta možete vidjeti u nekakvih seljo čjuning galerijama. U početku sam znao blicati maglenkama (upalim i ugasim prednje maglenke na brzaka) čisto da vidim hoće li primjetiti. No ne, nula bodova.

Ne znam za vas ali užasno je voziti noću kad pada lagana kiša ili je cesta mokra i zaleđena jer od bljeska maglenki apsolutno ništa ne vidim dok me vozilo koje mi dolazi u susret ne prođe. I često puta to rezultira mojim kočenjem i nepotrebnim gušenjem prometa jer ne želim da me nešto iza toga iznenadi. Sad sam počeo za takve paliti duga svjetla. Možda jednom shvate.

Što se tiče kočionih svjetala, ni najmanje me ne smetaju. Ubiju me jedino Audi LED svjetla (bilo dnevna ili stražnja). Stvarno su odurno jaka, čak i frend sa A6 to otvoreno prizna. Ne znam koji im je klinac..

Spawn

Well-known member
Sto je najgore kaznjivo je plaiti maglenke kada za to nema uvjeta. prije 10ak godina prijatelj je kaznjen s 300kn i ja sam mu rekao da mu tako i treba. Ne znak kolika je sada kazna.

Cutac

Prèkaroš
Problem je što retardi za volanom ne mogu zaključiti da ako oni vide stražnju poziciju drugih auta da nema potrebe za maglenkama jer se oni isto tako vide.

Maglenke trebaju u magli i u kiši ako lije kao iz kabla i(I, ne ili) ako voziš 130 autocestom i stvaraš maglu iza sebe radi vode na cesti.

A oni kreteni što ih pale na laganoj kišici zaslužuju da im se auto ugasi i zaključa na toj kiši, a ključevi se bace u neki šiprag pa nek traže.

tomica0308

Well-known member
Sto je najgore kaznjivo je plaiti maglenke kada za to nema uvjeta.
frenda nisu pustili u Sloveniju, morao je ugasit maglenke jer nije bilo magle.
jedan lik kod mene na selu ljeti/zimi, sunce/kiša/snijeg/magla jutro/večer maglenke stalno ON al samo prednje, ponekad samo pozicije sa maglenkama, a vise manje kratka i maglenke. Nekuzim cemu, vise sportcki valjda

Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
al samo prednje
A dobro, prednje ak su naštimane i ak su odgovarajuće žaruljice unutra ne bi trebalo blještati. Meni uglavnom ne smetaju prednje, jednako mi "smetaju" kao kratka, ali kao i sa kratkima, ima ljudi koji ili unutra imaju neodgovarajuću žarulju ili nikad nisu snop naštimavali. :rolleyes:

ZlatkoC4

Well-known member
ima ljudi koji ili unutra imaju neodgovarajuću žarulju ili nikad nisu snop naštimavali.
A imaš kao ja odeš na tehnički i onda ti kao podese snop i onda ti svi bljeskaju :D A do tad bilo sve ok tko zna što je žensku puklo na teh da mi čačka snop.

Cutac

Prèkaroš
Ma, često na tehničkom naletiš na bedaka samo takvoga.
Meni su idioti tražili broj šasije i povukli onu izolaciju pod šajbom i prelomili ju(više nema svoj oblik)...

La Marche

Iskreni optimist
Što volim kad malo zatopli, evo danas pristojno iznad nule i do Samobora i natrag 44 km s prosjekom 58 km/h uz prosjek potrošnje 4,5 l/100 km.
Ispod nule - taj prosjek mi je bio nemoguća misija. Nije išlo ispod 5,0.

Doomsday

U prolazu...
Baš mi je drago vidit kad netko uživa dugo vrimena u svom autu sa istim oduševljenjem kao kad je bio novi... :)

Ja nisam imao prilike tako uživati u novome, ali moje, znači baš ono moje osobno i ničije drugo, prvo vozilo je bio GS i iako je bio tada preko 17 godina star, uživao sam u njemu od prvog do zadnjeg dana, uz svo rješavanje sitnica i problema, više nego ikad kasnije u novijim autima... :angel:

Osim, naravno, u potrošnji... Dvostruki Solex karburator me nije mazio, a prolazio sam prosječno 35 km dnevno, po gradu skoro isključivo, a bijah mlad i poprilično teške noge... Uhhh, onaj zvuk boxer motora kad uđe u đire... 14 l na 100 km je cca. bila potrošnja... :rolleyes:

Tvoj mi je C5 savršen... Boja koju bi i ja birao... U biti, jedino što mi se mrvicu ne sviđa su zatamlnjena stakla natrag, ali o ukusima tog tipa se ne raspravlja... I nije da ne bih mogao živjeti sa tim, da je kojim slučajem moj... :whistling:

:D

La Marche

Iskreni optimist
Hvala na lijepom mailu, vidim da si me jako dobro razumio. :)

Ovaj ljepotan je bio na lageru i opremom daleko nadmašivao naše financijske mogućnosti, a radi brze isporuke i pozamašnog popusta lako smo pristali. Nije imao ni zavjese ni zatamnjena stakla otraga. A ja sam cendrao da bih ja zavjese (iako sam zapravo cendrao ne bih li dobio još nešto popusta :) ). Da umire moje cendranje, rekli su mi zatamniti stakla. A onda su valjda u sebi rekli... a taj bi i zatamnjena stakla, e sad ćeš dobiti zatamnjena stakla!

ZlatkoC4

Well-known member
ako je tko sutra u Puli za kavicu neka se javi pa da odemo u Champagneu kad su neki drugi pod prehladom :D najbolje posljepodne :grin: ali može i u drugo vrijeme.

ZlatkoC4

Well-known member
Danas je bio dan ono kak se kaže taman, sa obzirom da sam sinoć od snijega, magle do pljuskova u Puli danas kao gušteri malo na suncu pa se malo sjelo s obitelji guštati u nekima poznatom lokalo. iako šteta što nije bilo niti jednog domačina sa foruma iz Pule da se nađemo. opravdano ovi prehlađeni što spavaju bosi :D

Sve u svemu jako lijepo utrošen dan.
A i maškarada danas u Puli.
free upload image

La Marche

Iskreni optimist
U zadnje vrijeme sam počeo koristiti funkciju mjerenja prostora i procjene za bočno parkiranje.

Tko ju ima, preporučio bih da koristi, vrlo korisno u gušćem prometu, na brzinu izmjeri i ocijeni ima li mjesta za zadržavati promet parkiranjem, ili bolje nastaviti dalje.
Mjeri praktički trenutno i dovoljno točne su procjene da li ima mjesta, da li je problematično ili nema mjesta.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh