Dakle, nekidan sam prvi put skidao masku oko displeja, i evo dobrih vijesti.
Prostor za displej izgleda ovako kad se skine maska:
Na sledećim slikama vidite dimenzije otvora:
Što se tiče ugradnje Joyinga tako da displej bude vani, moguće je, treba samo malo proširiti otvor od malog pretinca za stvari. Sam pretinac je spojen kopčama sa maskom i može se odvojiti. Na sledećim slikama se vide dvije kopče, sa donje strane:
Glavni dio HU-a staje u otvor tačno u milimetar, a ostane taman malo da viri napolje da se displej može direktno u njega uštekati:
Što se tiče ugradnje onako kako ja planiram, glavni dio sistema se može montirati u dva položaja. Prvi je ovaj:
A ja sam odlučio da ga ugradim u drugom položaju, a to je ovaj:
Dobra stvar je što stoji na ravnom i ima dovoljno prostora za kablove (oni nazad će se morati malo stisnuti), i što neću morati nastavljati kabal za displej ili kupovati duži. Loše je što je iznad jedinice oko 3-4 cm prostora a onda iznad samo gornja površina instrument table, koju sunce ljeti značajno grije. Tješim se da neće biti problema jer tu iza prolaze i cijevi od ventilacije pa valjda neće biti prevruće, a čak mi pada na pamet da jednog dana ako bude potrebe napravim koju malu rupicu tako da vazduh iz ventilacije dolazi direktno u okruženje HU-a. Vidjećemo.
Što se tiče samog fiksiranja, odlučio sam da ga fiksiram pomoću jednog po mjeri izrezanog i savijenog komada lima kojeg ću pri vrhu privrnuti za prednju ploču HU-a, a dole za ovaj jedan vijak koji se vidi na sredini sledeće slike:
Koliko sam mogao vidjeti, vijak je uvrnut u plastiku i može se dosta jako uvrnuti. Planiram HU dodatno okolo fiksirati nekim materijalima tako da se ne može mrdati, da tako minimiziram vibracije koje će ovaj vijak da trpi.
Kad napravim taj nosač postaviću skicu nosača/lima sa dimenzijama.
A nekidan je stiglo i ovo:
Sad samo treba malo lima i vremena.. A toga nema.