Majstor kaže da jeste! Otić ćemo kod njega pa provjeriti
Opet smo na cesti
Nakon što je prvi put "promijenjen senzor visine i elektro instalacije", a nakon tri dana auto opet leglo, ovaj put je dijagnoza bila pumpa hidraulike. Nova, u ovlaštenom, sa svim popratnim stvarima izađe preko 1000 eur.
Tražio sam razgovor s gazdom, sjeo, on je došao i sa sobom poveo voditelja prodaje, voditeljicu ekonomskih poslova, i, naravno, mehaničara. Na moju priču kako je očigledno problem nastao uslijed neadekvatne popravke prvog puta, kojeg sam došao reklamirati, mehaničar počinje svoju priču kako je sve određeno po pravilima, kako je ispostovana sva procedura, te kako do njih ni u kom slučaju nije. Prvi put je bilo do senzora, drugi put je do pumpe, i to je to. Osigurac pregorio, on stavio novi, nakon toga iz pumpe se počelo dimit i to je cijela priča. Pumpa kaput. Ja sam i dalje uvjeren da je senzor i prvi put bezveze promijenjen, tj bio je vjerojatno u redu i dzaba sam dao 130 eur, al on govori da je dijagnostika tako rekla, da je greška u senzoru, senzor se promijenio i nakon toga je sve ok. Kako je, i zašto, samo par dana iza toga pumpa otišla, to zna samo Bog.
Kako su oni dobri, divni i krasni, a ja njihova stalna musterija, odlučili su mi "izići u susret" i uraditi sve što je u njihovoj moći da pumpu ipak osposobe, tj poprave, bez da moram kupovati novu. Prošlo je tjedan dana, ali oni naravno ništa nisu napravili, auto leži na parkingu, a ja bez auta. Poslali su mi kataloški broj pumpe, kao da ja to sam ne znam naći na service.citroen, i rekli ako nađem polovnu, a da se podudara broj, da će je oni namontirati, ali naravno, moram im dati puno povjerenje jer je u pitanju polovna stvar. Ja sam nasao tri pumpe, naravno da se kod nijedne nije slagao broj, samim time ništa od promjene. Marko mi je rekao da se broj ni ne treba slagati, to mi je kasnije potvrdio i mehaničar, ali obzirom na osjetljivost situacija, nisu smjeli sebi dopustiti luksuz da se brojevi ne slažu pa da još moraju i konfiguraciju novu slagati.
Ja sam u međuvremenu kontaktirao svog majstora, gurua za citroene, kod koga sam i prvi put planirao odvesti auto ali zbog prirode posla nisam mogao, on mi je rekao kad mogu auto odvesti do njega i ove šošone sam zovnuo, rekao da više ništa ne petljaju oko auta, te da cu doc po njega, ukoliko se može voziti. Ukoliko ne, onda dolazim s vucnom po njega. Majstor iz ovlaštenog je rekao da će izvaditi neki relej od hidraulike, tako da će pumpa bit onesposobljena, i da u takvom stanju (zadnji kraj normalan prednji spušten) auto mogu prevesti do svog majstora. Auto doveo, majstor imao neku poluispravnu pumpu od nekog x7, od te moje i te njegove napravio jednu koja radi, namontirao, usput promijenio žarulje dnevnog svjetla i auto ko novo. Nisam ni pitao koji dio je točno otišao, jel elektronika ili nešto drugu, nemam pojma.
Ceh 250 BAM iliti 130 eur.