Cactus tesko pali kad je hladno

track

Active member
Poštovani Citroen Forume,

Uglavnom, preselio sam se sa svojim Cactusom u njemačku i tamo je dosta hladnije. Jedno jutro nikako da zavergla tj. vergla skroz slabo. Iza toga sam pokušao nakon 2 sata i uspio je nekako upaliti. Od tad pratim i primjetio sam da, kad je hladna noć, teže upali u jutro. Kad noć nije hladna, upali u jutro bez problema. Nemam nikakvih lampica upaljenih niti imam ikakve indikacije kvara. Jedno sam primjetio, da kad upali nekad, centralni ekran se ugasi i treba mu malo vremena da se "vrati". Jedno jutro mi se dogodilo da se ekran tako ugasio i kad se opet upalio, sat je bio resetiran na 00:00, vjerojatno se neki reset dogodio.

Čemu da se nadam? Alanser? Baterija? Winter is coming, buuhahahaha.

Citroen Cactus 1.6 blueHDI iz 2016, prešao 160000 km.

p.s. osjećam se ko Rambo Amadeus kad je pričao kako je sa FAP mašinom u Švedsku išao pa zaglibio u zimi 7 mjeseci. :D

track

Active member
Da javim zakljucak situacije, mozda pomogne nekome.

Odem u nas u njemackoj u automehanicara i kazem mu svoje probleme, tip izade na parking i nesto miri u haubi, kaze da sve izgleda ok i da je akumulator gotov. Ostavim auto i za par sati me nazove da je sve ok da mogu po auto doc. 300 EUR sve skupa (i akumulator i ruke). Nesto mi je objasnjavao par minuta o tezini svog zivota al sam razumio samo da sacuvam racun jer imam 2 godine garancije na akumulator. Cactus pali bez poblema i prozdire opet Deutsche Autobahn.

Hvala svima na pomoci.

szahtila

Well-known member
Da javim zakljucak situacije, mozda pomogne nekome.

Odem u nas u njemackoj u automehanicara i kazem mu svoje probleme, tip izade na parking i nesto miri u haubi, kaze da sve izgleda ok i da je akumulator gotov. Ostavim auto i za par sati me nazove da je sve ok da mogu po auto doc. 300 EUR sve skupa (i akumulator i ruke). Nesto mi je objasnjavao par minuta o tezini svog zivota al sam razumio samo da sacuvam racun jer imam 2 godine garancije na akumulator. Cactus pali bez poblema i prozdire opet Deutsche Autobahn.

Hvala svima na pomoci.
Izgleda da stvarno ima težak život, 300 € za zamjenu akumulatora?

track

Active member
Izgleda da stvarno ima težak život, 300 € za zamjenu akumulatora?
Cijena akumulatora je ukljucena. Ne znam koliko kod nas kosta. Tu ne znam nikoga realno i auto mi se par puta jedva upalio pa nisam bas u poziciji birat pretjerano. :)

szahtila

Well-known member
Cijena akumulatora je ukljucena. Ne znam koliko kod nas kosta. Tu ne znam nikoga realno i auto mi se par puta jedva upalio pa nisam bas u poziciji birat pretjerano. :)
Vjerojatno imaš start stop u autu pa je akumulator skuplji. Mislim da je kod nas cca 120 eura. Običan akumulator nađe se i za 60-80 eura

track

Active member
Vjerojatno imaš start stop u autu pa je akumulator skuplji. Mislim da je kod nas cca 120 eura. Običan akumulator nađe se i za 60-80 eura
Da, akumulator je start & stop. Bome drugi put cu ga sam prominit za razliku od 200 eura u dzepu. Bila mi je trta jer nisan bio 100% siguran je li akumulator ili nesto drugo a ako mi ne upali ili ostanem na cesti, morm slepu placet i onda se sve koplicira jos vise.
Ja, hartes leben, suza mi krenula
Prica mi je price neke iz svog zivota iako ga ja nisan nista pita. :)

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Da, akumulator je start & stop. Bome drugi put cu ga sam prominit za razliku od 200 eura u dzepu. Bila mi je trta jer nisan bio 100% siguran je li akumulator ili nesto drugo a ako mi ne upali ili ostanem na cesti, morm slepu placet i onda se sve koplicira jos vise.
Čisto sumnjam da ćeš si uštedjeti 200€. Lako pogledaš koliko u trgovini košta akumulator koji ti je ugradio. A dosta zeznuto ga je izvaditi (barem na DS5)...

track

Active member
Čisto sumnjam da ćeš si uštedjeti 200€. Lako pogledaš koliko u trgovini košta akumulator koji ti je ugradio. A dosta zeznuto ga je izvaditi (barem na DS5)...
A to ne znam, jedino ako mi alata dosta treba onda ne mogu jer imam samo najosnovnije stvari kod sebe. triba bi na jubitou pogledat kako se minja.

Jel turčin?
Mislim da da.

Na vrh