Citrać by '''ivan222''

Franzg

New member
folija je živa muka do se ne ispraksira čovjek, na momente sam mislio da neće bit ništa od nje, al uz puno truda i strpljenja sam ju uspio gore posložit.
Ivan znam da sam ovo iskopo par strana iza, ali trenutno sam u premisljanjima jer mi je nakon sta su me na parkingu drmnuli i otiso smoke dip sa svjetla i danas sam ga skinuo sa obje lampe, pa se premisljam dal opet ic na smoke ili stavit foliju, a ova mi se čini dobra (čitaj "ne pre tamna"), pa me zanima di si uzeo to i kolko dode, i jel to najsvjetlija moguca?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ivan znam da sam ovo iskopo par strana iza, ali trenutno sam u premisljanjima jer mi je nakon sta su me na parkingu drmnuli i otiso smoke dip sa svjetla i danas sam ga skinuo sa obje lampe, pa se premisljam dal opet ic na smoke ili stavit foliju, a ova mi se čini dobra (čitaj "ne pre tamna"), pa me zanima di si uzeo to i kolko dode, i jel to najsvjetlija moguca?
Evo popodne ću potražit, pa ti stavim link kad nađem. Mislim da je iz Irske firma, nisam gledao baš najjeftinije.
Oni su nudili skroz prozirne (za zaštitu), i dvije vrste zatamljenih, ove moje svjetlije i tamnije.

Ruske je rekao:
ivane ides na meet u zg subotu?
Ne. U nekim radovima sam, priprema se sezona, ne stignem nažalost ni Citraću posvetit vremena.
Ali i neovisno o tome, nisam baš neki od meetova... možda jedino kad bi Citrać bio potpuno složen :D

Od drugih novosti nema ništa puno. Zvuk u leru postaje dublji, mislim da će lonac bit za zamjenu, kuplung klizi pa ga moram vozit preko 4000okr. i tako :whistling:

Franzg

New member
Evo popodne ću potražit, pa ti stavim link kad nađem. Mislim da je iz Irske firma, nisam gledao baš najjeftinije.
Oni su nudili skroz prozirne (za zaštitu), i dvije vrste zatamljenih, ove moje svjetlije i tamnije.
e super ako nađeš okači link :):)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Evo ovo ti je firma:
http://www.carwrapdirect.com/

Iz Irske su, imaju svoje folije, jeftiniji su od 3M, Llumar i ostalih velikih imena, ali malo skuplji od kineza. Pošto su kineske neuporabljive, a ove skupe preskupe, išao sam na Irce. Prednost je što nema dodatnih davanja na cijenu, i dostava je unutar tjedan dana.

Preko eBaya se može naručiti tu. Ja sam odabrao ''Light black tint'' i 30*150cm, to je trenutno oko 120kn sa dostavom.

Možda ti se isplati dat i još 30ak kuna za još metar folije. Ako zayebeš montažu, imat ćeš s čime popravljat... ako ne, možeš i drugom nekome montirat za 100kn :D

Franzg

New member
e super hvala ti :cool: mislim da cu ic na ovu opciju sa više metara pa ak s:cenzura::cenzura::cenzura:em idem do lika koji mi inače folije stavlja pa nek on odradi to :grin:

jole17

New member
Pozz Ivane 😎, čitao sam malo gore i vidim da si i ti imao problema s "0 kmh" tj. kompom abs-a,možeš li mi dati neki savjet kako ga zaštiti,gdje se uopće nalazi,kako doći do njega,s vremena na vrijeme mi se prilikom vožnje pojavi tih famoznih "0 kmh" pa bi htio pokušati nešto napraviti ,možda pomogne 😄

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Centrala ABSa ti je negdje ispred lijevog kotača, ispod akumulatora. Ja sam imao poskidan branik i blatobran kad sam se borio s njim... možda bi se moglo povadit akumulator i njegovo kućište pa tuda pristupiti, ali mi se čini da je lakše s branikom. Centrala je u metalnom kućištu, ali poluotvorenom i vlaga može uć bez problema.

A pošto sam laik, i idem metodom pokušaja i pogreške, nemogu ti ništa sa sigurnošću reć. Prvo sam posušio sve oko centrale, zajedno s konektorom. Nakon toga je išla ruka silikon spreja (posvuda, da ne kompliciramo), postavio sam dodatnu plastičnu ''kadicu'' s doljnje strane tako da ga nemože ništa zašpricavati odozdola.

I od tada sve radi. No prije toga pregledaj same senzore ABSa, lakše im je pristupiti, vidi dali na oko ima kakvih problema s njima. Treba skinut kotač i vidit ćeš ga, viri iz glavčine odmah iza diska.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
I tako ja o ABSu, i on me se naravno sjeti. Uglavnom i meni se greška počela javljat.

Ali ovaj put nije do vlage... od onog udarca desnim kotačem u kamen nije stradao samo ležaj, izgleda da je i ABS senzor dobio po pi***. Naručen novi iz Kine za 100 ćuna, navodno direktno iz tvornice koja ih inače pakira za ''Eu'' brandove.

Uz senzor, primjetio sam malo lufta i na kugli, pa sam i nju jučer uzeo u Kreši za 110kn, TRWova... pa čeka montažu.

No osmjeh na lice su mi ipak izmamile gume, konačno su nazad na autu Potenze, dvije nove naprijed. Šta da kažem... sexanje po cesti. Savršenstvo. Žao mi je jedino što ih ranije nisam stavio :D

............

I ondmah počeo s problemom,
Matica na šarafu koji steže kuglu se vrti u prazno... ima tko kakav trik?

Na vrh