Izgleda da ću se i ja konačno malo moć posvetit autu, bilo i je i vrijeme što je sve propatio ovu zimu :twisted: oko 30tkm natuko u zadnjih godinu dana.
Što se mehanike tiče, u zimu je ušao sa s*ebanom kapom amortizera, lošim zadnjim selenima, i općenito istrošenim amortizerima/oprugama.
Do kraja zime jsu otišli stabilizatori i proslinilo ulje na karteru. Mislim da su i ležajevi kotača već zreli, svjećice bi mogao puknut gore nove, ručna kočnica nije baš u formi... bit će još toga.
Tako da sam ja od danas započeo turneju pregleda po servisima i skupljanja ponuda, ovaj tjedan po Zagrebu. Kad poskupljam sve ponude i mišljenja, napravit ću listu prioriteta, pokupovat dijelove i odnest to kod svog mehe - ukoliko
ne bude boljih ponuda iz ove turneje.
Prva postaja mi je bila Auto Spot, po preporukama sa ovog foruma. Ekipa se čini ok, imao sam rezerviran termin i to su ispoštovali (nije baš čest slučaj kod drugih). Servis je mali, pregledan, stakleni zidovi, sve se može pratit šta rade.
Da odmah krenem sa radovima, kod njih sam uz pregled odmah promjenio i ulje. Nisu baš najpovoljniji, 100 kn promjena ulja i uljnog filtera. Al kao ''pregledat'' će ga pa ajde.
Ukupna računica za ulje bi bila:
- ulje 4l Total Quartz 7000 10w40 (Metro) - 120kn
- filter ulja + brtva (FeroFrik) - 30 kn
- zamjena - 100kn
----------------------------------------
Ukupno: - 250kn
E sad... kod izmjene nisam primjetio onaj detalj od prošlog puta kad mi je gospon na cjevčicu još povukao ulja sa dna prije nego je stavio novo. Koliko je to potrebno, neznam, al ovako na prvu im je to minus.
Također, pregled je mogao biti malo detaljniji... zadnji kraj auta nisu dirali, kapu amortizera nisu spomenuli (a čuješ ju kad sjedneš u auto). Malo sam razočaran sa ponudom jer su se samo koncentrirali na karter i stabilizatore.
Uglavnom, njihova ponuda je sljedeća:
- L/D TRW stabilizator, 2 kom. - 285 kn
- Brtvena masa Reinzoplast - 125 kn
- potrošni materijal, 2. kom - 20kn
- Vanjska uskuga(servis) - 800 kn
- Vrijeme rada 3 sata - 540 kn
--------------------------------------
Ukupno: - 1770kn.
Neću ništa još komentirat dok ne budem imao više podataka u rukama. Koga zanima evo i slika kartera, kuda se sve slini. Sliku sam ostavio u punoj veličini pa će bit samo link.
http://oi60.tinypic.com/f41ocp.jpg
Evo i na gornjem dijelu... prva slika je kod desne strane motora, druga ljevo, iznad remena.
.
Na usisu mi je također tanki smeđi masni sloj, nema puno al moram pitat, dali da se brinem ili ne
::::::::::
Enivej, nakon Spota sam otišao do Automehanike, pošto su bili usput. Pregled nisam napravio jer bi morao čekat 2-3 sata
Ali su mi zato aktivirali
Aux ulaz, i sada komotno mogu slušat muziku direktno preko mobitela. Pojačalo ne treba. Znači direktno žica iz mobitela u radio.
Istina, bilo je malo borbe, ovaj laptop sa Lexiom im je neki predratni, pa je trebalo 2-3 puta restartati... i taman kad je čovjek mislio odustat je proradilo
sreća i veselje.
Usput sam se raspitao i za cijenu onog ukrasnog prstena oko mijenjača. Klasično plastično srebrni je 150 kuna, a kromirani (ko u C2) 300 kuna. To sam automatski odustao.
Sutra imam još dva pregleda pa ćemo vidit kako dalje.
E da, i filter zraka sam riješio, to sam sam ubacio.