Citrać by '''ivan222''

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Hahahaha, na to sam već zaboravio, al izgleda da je ostalo u podsvjesti :D

Najbolje riješenje svkako ;)

Kizokc

Active member
Sve super, svaka čast na trudu, ali malo mi previše "blješti" osvjetljenje tablice.

Uff ja se nebi usudio tako rezati farove, ni prednji ni zadnje...:confused:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
dlicno je, bravo Pogotovo ovako sa crnim reflektorom

A felge za C3:...
Ko da su tek sad slike proradile :confused: Kako god... prve su mi super, čini mi se da su 16:confused:

Al karoserija je prioritet prije felgi, mada je pitanje kad i ako će i to biti riješeno :grin:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A skoro sam počeo tuckat s njima, tražio sam gumeni bat kad mi je ova šema kliknula :D Prošlo je dobro, čim sam zaboravio na to odmah... nebitne su te sitnice (zasad) ;)

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Hmmm... mislim da mi je puko auspuh. Tj. baš se ljepo čuje na zadnjoj petini gasa. Ostatak gasa je normalan zvuk ko i inače, al kad ga se pričepi :D Mogao bi se i naviknut...

I tako...našao sam neku staru led traku pa sam se malo igrao sa trećim štopom. Rezultat mi se sviđa, jedino moram naručit novu traku za dovršit to na dulje vrijeme, tu jedna ledica nešto šteka :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma kod mene su blagdani cijele godine :D Uvjek mora bit ledica... evo taman klikam novu naruđbu

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
I tak... pogodil sam nekakav kamen sa nekih stotinjak na uru, diglo mi cijelu desnu stranu u zrak :D Al sve je ostalo pod kontrolom, usporilo se na 60ak za procjenu štete... grdo je to zvučalo i bilo, al nastavilo se dalje, auto ne vuče u stranu, kočnice rade, rashladna i ulje sve uredu. Jedino što je nešto zujalo i lagano treslo na većim brzinama, prva ideja bi mi bila da je to oplata blatobrana po kotaču. Guma mi se čini OK. Sutra ću ga dignut u zrak, jer nemrem sad niš procijenit po mraku.

Evo, uspil sam dvije slikice udrit... nešto se razlilo očito, a što neznam. Na oko ne kapa ništa. Možda crijevo kočnice, pošto je udarac očito bio s unutarnje strane kotača. Oplata je pukla al ne visi po kotaču... možda se ležaj samljeo.

Inače sam skupio par stvari za auto, ovo danas sam se taman vraćao doma sa metar crnog skaja :D

A za eksperimentiranje čeka i ovo, (budem drugom prilikom opširnije o njima):

I nove gume... dobil sam super ponudu, u kešu jeftinije od Save, a lošije nemogu bit nikako. Samo neznam dal će bit uopće prilike ih stavit ove ''zime''. Potenza odrađuje vrhunski temperature oko 10.

Danas nije bio samnom, al inače imam i novog suvozača :grin:

I jedna kvazi umjetnička da zaokružim današnji post (nadgleda mjesto današnjeg susreta s grotom :) )

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Opruga, amortizer i ostatak mehanike mi se čini čitav. Najgore su prošli ležaj, guma i oplata blatobrana, trebalo bi to riješit i pogledat optiku. Ležaj zuji iznad 70, pogotovo u desnim zavojima, a guma je dobila bruh. Osim lažaja se ništa ne čuje, ne lupka, ne vibrira. Gore je sad rezervna, ok se vozi (mada ova rezervna samo drži auto u zraku, a ostale tri Potenze se brinu za handling :D ). Sve u svemu nije tako strašno kako je izgledalo.
Ujutro nije bilo nikakve lokvice ispod, a ovih par kapljica je sa kartera pretpostavljam... tradicionalno je slinav dihtung, kako i mora bit.

Sad si jedino kontam dal da prodam zimske i riješim ovo ili da njih puknem gore... nema žurbe dat ću si par dana. I za žarulje će trebat još malo strpljenja ;)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Skupljam iskustvo :cool: Opustil sam se na cesti koju znam napamet i evo.

Al još jednom pohvala za gume, s obzirom na brzinu i desni zavoj. Ja sam u čudu da nije pukla kod naleta, i kako su vanjske dvije zadržale auto pod kontrolom. S guštom ću stavit dvije nove Poteneze naprijed.

Ne vidi se ništa na felgi pod golim okom...već su se pokazale kao jako žilave do sad. Jednom davno je prva lijeva dobila po nosu, danas je iza desno savršeno balansirana i funkcionalna, mada još uvijek zna prestrašit mehaničare kad ju prvi put vide :D Poslikat ću ako se sjetim

ZlatkoC4

Well-known member
Ja sam prije par godina kod Rijeke gore prema učki imao okršaj sa kamenom. Na c3. Također desni zavoj a bio prolom oblaka. Skinio mi na prednjoj maski onaj donji dio plastike savio felnu čeličnu i gumu razderao ali nije pukla dovuko se do Pule i stavio rezervu. Poslje u Vinkovcima kupio novu felnu i taman bio i red za nove papuće (gume) i onda nastavio kako naš drugar kaže samo ti to tjeraj.

Sad sam prošli vikend na cesti kad se spušta dolje prema grobniku izbjegao kamen za milimetar. Za...... Podrućje. Ali godine putovanja me nućile da budem na nekim dionicama obzirniji.

Ali zato bosnom kad se ide po planinskim cestama odrona i kamenja kao da ga netko kipa ispred vas. Zato tamo voziš malo kao Englez a malo po naški. Ili prjevod na skijaški ( slalom ) :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nije mi se moglo u gore doba ovo desit... svi mehaničari me otkantali laganini, neki imaju zaostatke, neki odmaraju, nitko ne želi 200injak kuna :D ''Javite se iza jedanajstog'' - super.

Gledam ovu izmjenu ležaja u Haynesu... težina 4/5. Malo alata mi fali :D Neznam dal ću skupit hrabrosti u to se bacit

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
''Garažu'' treba zaslužit... moj citrać je još uvijek daleko od prezentabilnog stanja.

Mada imam sreću da je boja takva pa se sa par metara ili preko slika ne vidi pravo stanje... pa onda ipak ubacim tu koju sliku. Budi i s tim sretan, nisam ni to donedavno radio :D

Na vrh