Citrać by '''ivan222''

Ruske

Active member
225 45 17 359kn taurus ultra high performance, najnoviji model i citam po reviewovima ljudi jako dobra guma 4,6 od 5 ima prosjek i svi ju hvale...
iduca guma na iducem autu, a najvj i na leonu iduce ljeto (650kn 235 35 19)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma faktor je još i relativno slab motor s malo momenta. Pa me strah da bi ga 16ice, pogotovo 17ice ubile skroz.
Ovako je sa gumama mrvicu manjega promjera nešto sitno življi (osjeti se kod prelaska zima/ljeto).

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Uletilo je par slučajnih detalja.

Prvo sam tražio kamericu za drugi auto i tokom potrage naletim na aukciju za Xiaomi Mi, bidao sa 25€ i zaboravio na to.
I stiže za par dana poruka da je osvojeno :D

Uglavnom, nije neka stealth kamerica kakvu bi ja, ali za tu lovu super. Pakiranje je na razini Applea, sama kamerica djeluje vrlo kvalitetno... ima wifi, hd, ekran i jednostavno sučelje, kod nas je cca 600kn. Sve u svemu sam zadovoljan.

A drugi detalj... isto lutam bespućima oglasa i naletim na rolu folije za stakla (3M CS20), dosta jeftino. I reko ajde da i to probamo... čisto školovanja radi.
Jučer navečer sam se igrao s time, stigao odraditi zadnja bočna stakla (gepek nisam).
Za prvi put sam zadovoljan, ostat će preko ljeta ovako ako se ne predomislim. Nije bez greškica, negdje sam pogrebao foliju, negdje krivo zarezao, da mi je to netko radio za lovu sigurno bih se žalio...
Ali ovako - super. Lijepo mu stoji, funkcionalno je, a sa metra se greške niti ne vide :D
Kad stignem radim gepek i mislim da će ostat materijala za još dva kompletna Citraća.

PS
Stražnja stakla moraju van, ali ni to nije komplikacija kad se sve pohvata.

Posljednje uređivanje:

Doomsday

U prolazu...
Super si ti to odradija... :aplauz:

Nego, kako se te folije skidaju, jednom kad uhvate...? :D

3M Color Stable je početna serija, ali kako joj ime kaže (ako si dobio original, jeli) stabilne je boje i neće poljubičastit...

Inače, svojstva odbijanja nisu vrhunska po stupnju zatamnjenja, ali kako je ovo 20 imaš 50-tak posto ukupnog odbijanja solarne energije, što ćeš itekako osjetit... :cool:

Ali, kad usporediš sa recimo keramičkom Air80 koja je skoro prozirna a ima 40-tak posto ukupnog odbijanja solarne energije, skužiš zašto razlika u cijeni... ;)

Naravno, 3M Crystalline je još bolja od Llumar Air, ali je i poprilično skuplja... :)

Nego, moglo bi ti to bit malo pretamno za ić u rikverc po noći, pogotovo na zadnjoj šajbi... Aj baš javi kako je noću u rikverc kad je komplet montiraš.... :weeabooface:

U svakom slučaju, obzirom da znam koliko je to zeznuto jer sam stavljao jednom malo deblju foliju koja se hvata statičkim elektricitetom bez ljepila na stražnja vrata Zafire A, i rekoh nikad više, svaka ti čast na volji i trudu... :angel:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Fino si to potamnio, smijes li izbliza poslikat?
Pa mogu poslikat greškice, nije bed ;)
Sa jednom folijom sam bio nespretan i krivo ju odrezao, plus sam ju na jednom mjestu presavio, pa je tu mala dignuta crtica.
Druga strana je bolja, ali mi je neki vrag upao u krpu (kamenčić ili nešto) pa sam ju izgrebao.
Al velim, ne vidi se iz vana osim ako se baš ne traži greške.

Nego, kako se te folije skidaju, jednom kad uhvate...?
S obrzirom da znaš ponešto o njima, to je trik pitanje ili? :D

3M Color Stable...
Zanimljivo, nisam ulazio toliko u proučavanje detalja ;)
Èini mi se da je orginal po svemu sudeći. Sama folija na sebi ima 3M holograme, u orginalnom je pakiranju sa svim podatcima o orginalnom naručitelju i dobavljaču iz Njemačke.
Svakako se osjeti kvaliteta naspram folija za stakla koje sam za zezanciju uzeo u Bauhausu (ili Metrou, zaboravih).

Nego, moglo bi ti to bit malo pretamno za ić u rikverc po noći, pogotovo na zadnjoj šajbi... Aj baš javi kako je noću u rikverc kad je komplet montiraš....
Nije problem. Ja rikverc vozim na bočne retrovizore, a tako učim i ostale. A na središnjem retrovizoru se uvijek pali display stražnje kamere tako da prozirnost stražnjeg stakla ne igra nikakvu ulogu ;)

Za 25€ bi bilo ružno da nisi zadovoljan

A ne znam kako da pitam, pa ajd ovako. Jesu felge bile neka dobra prilika?
Iskren da budem, bilo je još par eura za dostavu... ali i sa time je još uvijek povoljna.
Kad bude kakav događaj ćemo viditi kvalitetu snimki :D

Za felge smo već prošli raspravu u ovom smjeru :grin: Ali nije problem ponoviti.
Glavni uvjet je bilo da bude čim jeftinije moguće. A s obzirom da su ove nove novcate felge renomiranog proizvođača bile jeftinije od rabljenih - nije bilo puno razmišljanja, a pogotovo ne o estetici. Jeftiniji je jedino čelik, a to mi osobno nije opcija...

No apsolutno nisam vezan za njih niti su dio nekog dugoročnog plana... čisto su bile brzinsko riješenje za ljetni set.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ništa posebno nije bilo, ali imaju 11 godina i +200tkm ;)

Ići će na pregled i ravnanje po potrebi, zatim na skeniranje boje i lakiranje u istu... do zime bi trebalo sve biti gotovo.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Hehehe :D

Mislim da je trenutna brojka oko 212.000km.

Generička alu felga boja ne postoji koliko ja znam, Clair Gris Metallic bi trebala biti ova nijansa na felgama.

Cutac

Prèkaroš
Mislim da je trenutna brojka oko 212.000km.
Oho, fin broj. :palac-gore:
Valjda ga mladi vozač neće potjerati u uranjenu penziju :D

Generička alu felga boja ne postoji koliko ja znam
Vjerojatno postoji više nijansi, ali ovo je neka "the boja" za alu felge.

Takve su bile Resolfenice, takve su ratkape na c4, takve su bile felge na A3, takve su na Pandi, na Golfu 5 su bile takve, svi su imali tu boju :D
Jedino Boston je tvornički imao drugačiju boju.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Evo sad sam bacio oko, od 2007. do danas Citroen je imao najmanje osam različitih boja za felge, crna, zlatna i šest nijansi sivih/srebrnih.

Vjerovatno sve koje si naveo imaju svoj kod i razlike u nijansi, iako su ljudskom oku iste :)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Evo greškice... za drugi put znam da nema foliranja po vjetru :D
A ogrebotine nisam nikako mogao dobit da se fotićem od mobitela, no niti na oko se ne vide izvana, pa ko ih j...

Ovo sam krivo odrezao pa dodavao komadić...

A ovo nisam mogao više izravnati nakon što se presavilo.

No sve u svemu za prvi put sam zadovoljan.

Na vrh