Ebay. Mislim da se da skužit da više kupujem tamo nego u Konzumu. 14 USD mene koštalo. Traži ''electromagnetic parking sensors''. Senzor je u biti dugačka traka koja se lijepi s nutarnje strane branika po dužini.
Isprobao sam ih ''na suho'' tj. bez montaže i čini se da šljakaju... na jedno 70 cm su bacile prvi signal, na 15 cm popiz*e skroz. Reagirali su i na mačku kad je došla pošnjofat :grin:
Osjetljivost se da podešavat (tako piše, nisam proučio), i možda na širokim autima neće pokrivat kuteve (idealno dvije trake), ali sve u svemu ja za sad zadovoljan. Kad budem u vremenskoj mogućnosti skinut branik ću ih montirat (uskoro
)
.........................................
I rekao sam da ću opširnije o ovim pregledima šta sam izobavljao s autom... nakon onog svega bio sam još u Sigetu, pa ovlaštenom, i iznenađenjem kola servis Turek u novom zagrebu.
Siget, koji u sklopu svega ima i tehnički pregled, bi mi vratio nakon servisa auto, koji nebi mogao proć taj isti tehnički kod njih. I za to bi uzeli oko 2000kn. Ne fala
Ovlašteni me je ošamaril s cifrom (očekivano), pa sam se bacio još malo na net i naštao neki ''akcijski'' pregled auta za 25kn u servisu Turek. Oni su u biti specijalizirani za japance i koreance, al šaraf je šaraf, pa nek bace oko.
Uglavnom ostao sam oduševljen uslugom, sa mehaničarima sam se zajedno zavlačio pod auto, haubu i di god po propisima o zaštiti na radu možda nebi smio.
Stvarno su mi ostavili dojam stručnih ljudi, odgovorili na tisuću pitanja maksimalno su mi probali izaći u susret. Na kraju su mi dali listu stvari što bi trebali napravit, i svoje okvirne cifre... ali i vremena da još razmislim i nać eventualno djelove u svojoj režiji.
Rezime njihovog pregleda je:
-prednji diskovi i pločice + zadnje pakne
-prednji amortizeri + njihovi ležajevi
-prednja lijeva spona
-ulje u kočnicama
+
-problematični dihtunzi (tipično za taj motor, dobro je i prešao koliko je) - ima malo ulja u rashladnoj, ali auto još ne dimi, ulje ne mijenja boju. Za ovo su mi također rekli da će mi preporučit nekog drugog
Iskreno su rekli da to nije najbolja opcija riješavat ni njima ni meni kod njih. Pošteno.
E sad. Tu uljeće naša lepotica od države.
Od danas pa sljedeća 3 mjeseca nemam B kategorije
.
Tu sam automatski odustao od zaje*avanja sa tvrđim oprugama i ventiliranim diskovima. Mislio sam i ostale radove odgoditi, i zaključat auto na to vrijeme, ali će se ovjes ipak raditi.
Našao se kanditat (strvinar :twisted
ko će povremeno vozit auto kroz ta tri mjeseca, ali će prije toga financirat servis. Ja ću naravno vratit dio cifre kad počnem opet vozit auto.
Glava (i, po mom, karter) se neće radit, al će bit svakodnevno praćenje ulja, dima i slično. I naravno nema na autocestu.
Eto...idem skupit i proučit ponudu djelova, pa javim ako bude šta zanimljivije.