Citroën C4, 1,6 VTI

zulufer

Active member
Nabavka tog BSM modula je bila prava pustolovina. Ovlašteni servisi su me otkantali jer jednostavno ne postoji rok isporuke novog dijela, a polovni koji su bili na njuškalu su svi prodani i nitko ga nema (ekipa iz Čepina, Sesveta, Dubrave, neki Zagorec... nitko).
Žalosno i obeshrabrujuće.
No uspio sam u petak nabaviti taj dio, 390 €, naravno polovan i to zamijeniti i za sada sve radi besprijekorno. Inače, rasrdilo me kaj je na njemu nemoguće skinuti prvo - klemu, a onda +. Jednostavno i ono kučište na akumulatoru i ono oko akumulatora mi ne dozvoljavaju da priđem - polu. Riješio sam sve obrnutim redoslijedom i za čudo sve je prošlo ok.

Inače, dosta me obeshrabrilo to sa BSM-om i odlučio sam, iako mi je auto drag i volim ga i sve sam radio na vrijeme... prodati ga. Žena i ja imamo službene tako da imam vremena prodati ovaj, a i pronaći neku zamjenu...

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ja sam menjao BSM na mom C4P, kad je dobio vodu. Cena je bila 50e i samo plug and play. Kod nas je ponuda tih delova jako velika. I tad mi proradilo pranje šoferke.

tomica0308

Well-known member
Bome BSM je boljka na prvoj generaciji C4, meni u BSM ošli integrirani releji koji imaju preko sebe ABS, ANLASER, SERVO, VENTILACIJA. Onda odvedem auto električaru i on napravi posebni relej samo za paljenje auta, ostalo nije radilo. Ja se igrao sa BSM, uzeo jednu žicu stavio na + od akumulatora i išao od osigurača do osigurača i našao koji nije imao struje (servo proradio, ventilacija, sve komplet proradilo na tom jednom osiguraču). Onda sam našao osigurač za xenon svijetla (moj imao halogenke) i sa njega premostio žicu na taj osigurač što ima sve to prek sebe (ista amperaža bili osigurači), vozio se godinu dana i tako prodao auto. Jedan auto otpad mi rekao 250e za BSM. Katastrofa.

Na vrh