Citroën C4 Grand Picasso 1.6BlueHDI 88kW/120KS by Rakonja!

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Evo ni dva mjeseca kasnije, vratio se ja u Citroen na reklamaciju. Čim su mi prebrtvili motor, i promijenili brtvu poklopca ventila, bilo mi je malo sumnjivo,malo oko poklopca masno. Bilo je svježe "nekako" oprano, pa sam mislio mokro! Stalno mi je bio plan da operem sam sa Mafrom, i onda da vidim. Tek sam prije dva dana dočekao topliji dan, oprali, isprali, ispirili sa kompresorom. 5 km nakon toga slini oko poklopca, silikone ispod nevidim dali puštaju, nadam se da ne! I eto mene sav važan, imam garanciju. Pogleda, nije to.....,i stvarno nije. Uglavnom poklopac ventila se raspukao,razlijepio ili slično. On je izrađen iz dva dijela. Brtva koju smo mi mijenjali je ispod drugog zuba!

Druga firma mi je dala malo jeftiniju ponudu, sa izmjenom poklopca. Ja ovima u Citroenu rekao za to, ma jok kao, nema što biti poklopcu....,to je brtva. Izmjenili sve (osim poklopca), eto sad poklopac. Sad kaže mislio je da on netreba, ali da su ih več do sada hrpu zamijenili!

Uglavnom poklopac kod njih 212 EUR,bez rada.....,kao 2 sata posla 100 EUR! Kaže nađi ga negdje povoljnije, pa mi mogu ugraditi!

Sad gledam DEPARTO,...FEBI oko 50 EUR plus poštarina 22 EUR, Auto Krešo 81,74 EUR (mogu na rate), iako Febi ne vode kao Premium Parts. Auto Krešo PSA Original poklopac sa brtvom.....127 EUR.......,što bi vi! Neznam tko ih proizvodi za PSA!

https://www.autokreso.hr/autodijelovi/ostali-proizvodi/redovni-i-veliki-servis/veliki-servis/poklopac-na-bregastoj-osovini/febi-bilstein-poklopac-glave-motora-10972919/

https://www.autokreso.hr/autodijelovi/ostali-proizvodi/redovni-i-veliki-servis/veliki-servis/poklopac-na-bregastoj-osovini/originalni-dio-poklopac-glave-cilindra-za-psa-10706327/

P.S- Kontam da ču ga sam montirati :)

UPDATE- kupio originalni dio, slomili me sa dodatnim popustom na HAK karticu, ravno 120 EUR.

Danas konačno montirao novi poklopac ventila! Kupio ga prije skoro 2 mj, nikad uhvatiti vremena! Uredno odradili, cca 2 sata laganini! Uz citroenovu originalnu dokumentaciju iz mog posta oko izmjene poklopca ventila, dodatno se uklanja kučište sa filterom zraka, izmakne se posuda ulja za kočnice (radi lakšeg vađenja kučišta za filter zraka), sklop cijevi prema intercooleru i prema leptiru gasa, leptir gasa (inače se teško izvuče i stavi poklopac ventila), i možda još par sitnica. Uglavnom ništa ne pravi problem. Sve smo dotegli na preporučene vrijednosti, pa čemo vidjeti! Skineš i baciš stari poklopac, a izgleda identično, ali navodno pušta! Bilo je svuda ulja, sve smo fino oprali mafrom, i vrijeme če pokazati! Prebrtvim motor, promjenim poklopac, ode cca 700 EUR, i još moraš misliti dali je uspjelo:). Imao sam dobar pristup turbini, provjerio.....,nema ni mrvicu lufta, kao nova.

Prilozi

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Danas sam konačno počeo koristiti "nove" alu felge koje sam uzeo u 11 mj! Jutros kupio i montirao 4 nove Hankook Ventus Prime 4 205/55 17 (DOT 1225). Guma me po komadu izašla 100 EUR! Ne izgledaju loše. Stari set sam odmah oprao, namazao, i uskladištio do zime! Moram sutra još pomoču Diagboxa promjeniti dimenziju točkova u računalu!

Prilažem link od oglasa za C4 Picasso koji sam našao u BiH. Ima dosta dobru opremu. Zanimala su me sjedala sa grijanjem, xenon farovi, motorizirani prtljažnik, i alu felge 18! Nažalost u vrijeme Uskrsa kada sam tamo, oni ne rade, pa mi propalo! Meni su te felge odlične, traži 600 EUR sa gumama, možda se da nešto spustiti! Ali s obzirom da 4 16-ice za čas prodaš za 400 i više eura, cijena je OK! Komplet sjedala sa dijelovima u koži traži 600, a za Xsenone 1000! Ni Bosna nije više što je bila za cijene!

http://www.njuskalo.hr/karambolirani-auti/citroen-c4-picasso-2.0-hdi-euro-6-110-kw-ah01-2015-dijelovi-fr-jo-oglas-46130866

P.S - novi poklopac ventila zasad drži, motor suh!

Prilozi

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Ovaj stalak za gume je top 🔝
Da, i mene je oduševio! Ima ga u VidaXL, ali su tražili preko 80 EUR, a na oglasnicima oko 100! Bude i Kaufland verzija sa lancem povoljnije, ali mi se nije sviđala! Ovaj sam kupio u Njemačkoj za cca 45, i donio! Nosi oko 120 kg, i širi se po potrebi za 2 seta!

http://www.ebay.de/itm/296807611949

https://www.vidaxl.hr/e/vidaxl-stalak-za-gume-srebrni-celicni/8718475957577.html
Nikako da se pohvalim da mi je stigao radni ormar za garažu. Bila je živa muka, kupio sam ga u Austriji 18.01, i odgađali su mi dostavu 3 puta, na kraju je stigao početkom 4 mj! Puno ih se prodalo posvuda, a Kraftwerk nije mogao svima odmah isporučiti, nego pomalo! Dolaze im brodom iz Kine! Uvijek je bio plan da idem u Beč kod prijatelja po njega kad stigne, pošto kod nas nema dostave, novi EU zakoni, itd! Ali je doslovno dan kad je stizao u Beč, prijatelj imao kamion u Beču, i htio mi gratis dovesti (cca 320 kg). Ali naravno nakon svih problema, i to je propalo.....,mimoišli su se u sat vremena doslovno. Tako da sam dan kasnije iznajmio kombi, i otišao po to. Nepotrebnih 300 tinjak EUR ode! Uglavnom tek je postavljen, treba još neke stvari dodati, kupiti, popuniti.....,i nači način da vrati uloženo! Koštao je 2000 EUR, na akciji....,znaju iči i do 4000! Naravno prazan. Ali u današnje vrijeme kvalitetnija kuhinja tih dimenzija dođe toliko! Imam i prijatelje koji su varili konstrukcije, pravili od drveta i kombinacije. Dosta ih koštalo, a ne izgleda sjajno! Ja sam osobno prezadovoljan! Kvaliteta je dobra, čak i bolja nego sam očekivao. Nije u rangu SONIC-a, ali on u ovoj konfiguraciji dođe vjerovatno 6!

Prilozi

Posljednje uređivanje od moderatora:

diegos

Well-known member
Baš sam ih gledao prije 2 tjedna, ovaj gornji mi je poznat, taj mi se dopao (vidio u Rijeci, Kukuljanovo). Možda i upiknem tako nešto otom potom...

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Baš sam ih gledao prije 2 tjedna, ovaj gornji mi je poznat, taj mi se dopao (vidio u Rijeci, Kukuljanovo). Možda i upiknem tako nešto otom potom...
Prijatelj je spojio 2 zajedno, i stavio jednu dugačku radnu ploču preko!

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Moram sutra još pomoču Diagboxa promjeniti dimenziju točkova u računalu!
Ja sam to planirao, ali sam odustao kad sam vidio da je odstupanje neznatno (i zapravo točnije od originalni felgi)!

Naime, s originalnim 17-icama i gumama (225/50/17) ne speedomeyru imam brzinu 4-5 km veću od stvarne (testirano na brojnim radarima uz cestu i Waze app), dok s ljetnim setom na 18-cama i za DS5 predviđenim gumama (235/45/18) imam tek 2-3 km + odstupanja u odnosu na stvarnu brzinu.

Tako da kod zamjene guma u Diagboxu ne mijenjam dimenziju felgi, ali moram upisati druge ID TPM senzora (jer u dijagnostici nema 8 polja za unos, nego samo 4)…

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Ja sam to planirao, ali sam odustao kad sam vidio da je odstupanje neznatno (i zapravo točnije od originalni felgi)!

Naime, s originalnim 17-icama i gumama (225/50/17) ne speedomeyru imam brzinu 4-5 km veću od stvarne (testirano na brojnim radarima uz cestu i Waze app), dok s ljetnim setom na 18-cama i za DS5 predviđenim gumama (235/45/18) imam tek 2-3 km + odstupanja u odnosu na stvarnu brzinu.

Tako da kod zamjene guma u Diagboxu ne mijenjam dimenziju felgi, ali moram upisati druge ID TPM senzora (jer u dijagnostici nema 8 polja za unos, nego samo 4)…
Moj nema tmp senzore na točovima, nego preko abs senzora

Milosh

Test
rakonja rakonja Super je nosač za točkove, a super je i ormar. Ja ću sebi jednog dana napraviti sto po mjeri, kombinacija drvo/metal.

Nego, reci mi malo više o tom visećem nosaču za bicikl.

jer u dijagnostici nema 8 polja za unos, nego samo 4
Genijalni programeri..

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
rakonja rakonja Super je nosač za točkove, a super je i ormar. Ja ću sebi jednog dana napraviti sto po mjeri, kombinacija drvo/metal.

Nego, reci mi malo više o tom visećem nosaču za bicikl.

Genijalni programeri..
Ništa posebno, ima ih i u Kauflandu, i u Lidlu! U Kauflandu su pod Fisher brandom.
Jučer pomagao prijatelju nakon što sam ga nagovorio da kupi još jednog Citroena. Inače je ljubitelj Audija, ima A4..., a supruzi su davno uzeli staru Xsaru Picasso. Jednom prilikom sam ga zamolio da nas odveze mojim vozilom na aerodrom, i da bude kod njega par dana, pa nas pokupi. Rekao sam mu da se slobodno voza tih dana sa Grand Picassom, i malo se ugodno iznenadio sa komforom,i dr. Tako da je sada nakon cca godinu dana uzeo od mog susjeda koji je imao dva ista, C4 Picasso iz 2017, 88kW/120ks,144 000 KM....,za 11 500 KM. Isti kao moj, samo nije Grand. Svi servisi odrađeni, čak i veliki več. Uočio je da je guma za instalacije na gepeku raspuknuta, pa je kupio novu. Morao je izvuči kompletnu instalaciju, rastaviti konektore, držače sa vezicama...., da proturi žice kroz novu gumu.Koštala ga je oko 40 EUR, a u servisu ionako rastavlja čak i kompletne table, tako da se snalazi. Brdo posla, za jednu gumu. Kaže da je na svakom koga je gledao, raspuknuta. Ja prvi puta pogledam moj, isto. Nepada mi na pamet, a vidim da je sve prenategnuto, i nova bi brzo. Usput smo mu ugradili i ledicu za regeneraciju.

P.S - primjetila mu supruga da stara Xsara Picasso 1.6 sa slabijim motorom, puno bolje i brže povuče od ovog. Čak i manje troši. Do čega bi moglo biti, mjenjač, dpf/adblue/eolys, težina možda.

Prilozi

Posljednje uređivanje:
Na vrh