Citroen c4 hdi 2006 Elektrika problemi

Pezzoo1968

New member
Dobar dan svima Ja sam Aleksandar iz Skoplja imam Citroen hdi 2006 dizel.
Vecinom imam problema sa elektrikom pa bih hteo da pitam ako neko zna
1. Tahometar mi ne radi nekad pokazuje ekran nekad ne....zimi nikako ne radi preko leta radi nekad....eto bas mi se juce pojavio danas opet nece:(
2. Kad otvorim vrata sijalice ne svete....rade ali moram rucno kad udjem u auto:mad::mad::mad: ovo mi najvise treba
3. Motor radi super ,samo ima neki zvuk kako da emitiram:) nekako ovako to-to-to-to-to-.......inace sve je pricvrsceno neki mi kazu da to ima nesto veze sa filterom za vazduh ???????????

Ako neko zna nesto neka pise
Hvala

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ad 1: zapravo ti ne radi mali display koji pokazuje kilometražu i druge stavke? Ili je slab kontakt na tabli satova otraga (treba izvaditi i pogledati, ali ne vjerujem da je do toga). Prije će biti da je sam monokromatski display crk´o, što se s vremenom često događa. Možeš ga zamijeniti nekim rabljenim ili novim s AliExpressa, npr.

Ad 2: za nijedna vrata ti ne rade sijalice? Bit će da je do mikroprekidača u samoj bravi. Iako je čudno da baš svi otkažu...

Pezzoo1968

New member
Ad 1: zapravo ti ne radi mali display koji pokazuje kilometražu i druge stavke? Ili je slab kontakt na tabli satova otraga (treba izvaditi i pogledati, ali ne vjerujem da je do toga). Prije će biti da je sam monokromatski display crk´o, što se s vremenom često događa. Možeš ga zamijeniti nekim rabljenim ili novim s AliExpressa, npr.

Ad 2: za nijedna vrata ti ne rade sijalice? Bit će da je do mikroprekidača u samoj bravi. Iako je čudno da baš svi otkažu...
Neki mi kazu da ima to veze sa centralnim zakljucavanjem.....
a za onaj displej da se lose ne razumemo to je onaj iznad volana gde ima jedna kriva linija pokazuje obrtometar
Hvala puno za brzi odgovor

tomica0308

Well-known member
Meni isto obrtomjer crko, prvo počeo prikazivat slova ko da vozim automatika, kasnije sve crklo samo ostale crtice od obrtomjera, brojke se nisu vidjele. Zamjeni ga sa drugim. Mislim da ga drze dva srafica od ispod volana.
Za zvuk to to to -- jesi provjerio podloške dizni? Dal ti se smrad u kabini pojavljuje?

Pezzoo1968

New member
Meni isto obrtomjer crko, prvo počeo prikazivat slova ko da vozim automatika, kasnije sve crklo samo ostale crtice od obrtomjera, brojke se nisu vidjele. Zamjeni ga sa drugim. Mislim da ga drze dva srafica od ispod volana.
Za zvuk to to to -- jesi provjerio podloške dizni? Dal ti se smrad u kabini pojavljuje?
Dizne sad mi radio majstor u kabini je Ok, a za display ne znam Dali da otvaram ispod volana mozda je neki slab kontakt,.ako je Kako otvoricu!!!

Na vrh