Što se WTCC naziva tiče, Chevrolet ga je koristio za dotjeranije modele... mislim da se kod nas zadnje prodavao Lacetti WTCC.
Dali to još uvijek koriste na drugim tržištima - neznam... kod nas ih više nema. Moguće da su još uvijek pod ugovorom
Ali da bi tako nešto pasalo Citroenu, pa bi sigurno... ali to nije u planu. Uloge u PSA su striktno definirane i sportski modeli u Citroenu nemaju prioritet. Tu ulogu je dobio Peugeot.
Tu se sad ističe mali paradoks... trenutno je Citroen puno veće ime u automoto sportu od Puga. Citroenov uspjeh je rezultat nekoordiniranog upravljanja unutar PSA. Malo čudno al eto... I to se s novim ljudima na čelu promjenilo.
Naravno...nisu bili toliko ludi da u potpunosti ukinu Citroen Racing nakon svih pobjeda, nego se desilo nešto suprotno. PSA je maksimalno zavrnuo pipu Citroen Racingu - a on se osamostalio. To su omogućili uspjesi koji su generirali velike sponzore i lovu. I sad egzistiraju praktički neovisno od PSA, koji je svoju ''sportsku'' lovu usmjerio u Peugeot Sport.
Citroen Racing nastavlja pobjeđivat jer su vrhunski uhodan i vođen projekt. A PSA politika prema njima je - šta se desi, se desi. Ako pobjeđuju super, a ako ne, nema veze, nisu ništa ni uložili.
A i ako ćemo bit iskreni... osim tog naziva ''Citroen'', malo ih toga više veže... Elysee i nije baš nekakav punokrvni model koji će se pamtit. Vjerovatno ga većin a Francuza nije niti vidila nikad u životu, nit se proizvodi nit prodaje u Francuskoj. A DS3 je.... pa DS.
Bit će zanimljivo vidjeti daljnji život CRa.
.........................................
Da se vratim malo na te nazive posebnih modela... naziv Medvešćak je po meni potpuni promašaj...ali ne prodaje ga naziv nego cijena, pa nije bed. Za neke, sad već imaginarne, sportske modele bi ja opet koristio VTR, VTS, by Loeb nazive... Imaju već nekakvu tradiciju i odgovaraju svrhi.
Za bolje verzije bi možda vratio nazad naziv Pallas.
Al neka se za početak kvalitetnije pozicioniraju i iskoriste standardne nazive oprema koji sad postoje. Attraction, Seduction i Exclusive. Uz to neka se pojavljuje ''posebna'', ''specijalna'', ''akcijska'' ili kakva već - Selection oprema.