U mojoj temi imaš dosta detaljan osvrt na malog Picassa, sa svim prednostima i manama.
Što se tiče motora, ja imam 1,6 115 KS. Na autoputu i s klimom i nakrcan lijepo se bez naprezanja vozi do 160 pa i nešto više, ali računaj da međuubrzanja iznad 130 u tim uvjerima više nisu neka sreća, pogotovo ako klima radi.
Na uzbrdicama u takvim uvjetima već na 120-130 izgubi dah. Ako možeš za normalnu cijenu naći dobar 2.0, to bi svakako bila preporuka. Iako će ti 1.6 definitivno solidno pokriti većinu potreba. Ja da opet kupujem isti auto, ne bi se opterećivao s tim da moram pod mus uzeti 2.0 motor. U slučaju Granda, e tu bi ipak išao za 2,0 motorom.
Što se tiče prostora, u običan Picasso se stvarno čudo toga može nakrcati. zato bi pri izboru običan ili Grand prvenstveno gledao koliko često imaš potrebu prevoziti više od 5 putnika. Ako nemaš, mislim da je manji Picasso sasvim dobar izbor - što znači i jeftiniji, i jeftinija regsitracija, u obzir dolazi i 1,6 motor, jednostavniji za manevriranje po gradu i sl.
zaključak:
Običan Picasso - ako prevoziš uglavnom do 5 putnika, po meni svakako može i s 1,6 motorom.
Grand Picasso - ako misliš da ćeš često morati voziti više od 5 ljudi, svakako primarno potražiti 2,0 motor