Ovo sa atestom i ostalim je stvarno gadljivo. Nakon obilaska svih STP-a u bližoj okolici i pokušavanja preko raznih poznanstava da se nešto napravi rezultat je 0. Èak mi jedan na STP-u kaže "stavi ti gume, nitko od nas te neće zezat na tehničkom"!
Zovem za napravit atest i kažu mi da tražim od Citroena potvrdu da se gume 205/55/16 mogu stavit na njega i da s tom potvrdom dođem na atest. Nakon šta im objasnim da mi Citroen tu potvrdu neće izdat, tj. da po njima te gume ne idu na njega, djelatnik STP-a mi kaže da zašto onda želim radit atest, jer vjerojatno je da ga neću dobit.
Znači, ja moram kupit gume 205/55/16, stavit ih na auto i tek onda doć napravit atest, i naravno platit ga. Po priči djelatnika STP-a to je unaprijed bačen novac. Gledao sam po raznim stranicama i odstupanja/razlike u tim dimenzijama guma su manja od 2%. To sam rekao i njemu i on se čudi zašto onda Citroen ne želi izdati potvrdu da te gume mogu ići na njega.
Stvarno ne znam više šta napravit??
Da se razumimo, ja jesam za to da se zakoni RH poštuju ali na svim razinama, a ne da nešto ovisi o dobroj volji pojedinca.