Pozdrav!
Evo opet se javljam u vezi problema sa greskama esp/asr fault, antipolution fault i diesel aditiv minimum level.
Nakon što su mi napunili aditiv u lokalnom servisu, izbrisali su mi greske, ali diesel aditiv minimum level greska mi je ostala. Otisao sam u ovlasteni citroen servis, da mi izbrisu tu preostalu gresku i nakon sat vremena dijagnostike su mi rekli da oni nemogu izbrisati tu gresku, da se greska inace obriše sama, kad se natoci 10 litara goriva i provoza auto,jer navodno ima neki senzor na otvoru rezervara koji registrira otvaranje i tankanje goriva. Napravio sam sve to,ali greska i dalje ostaje. Kad krenem na bržu vožnju po autocesti, auto mi opet izbaci sve tri greske (esp/agr, antipolution i minimum aditiv level....tim slijedom) i onda mi "baci" safe mode.....auto izgubi vise od pola snage, izluđuje me to...u uzbrdici na autocesti neide brže od 50 km/h.....šleperi mi blendaju iza...koma....
Èim dođem u grad,gdje je sporija vožnja, ne izbacuje mi prve dve greske, nego samo diesel level minimum...
I onda opet kad krenem na autocestu, voznja preko 70 ili 80 km/h auto izbaci sve greske i ulazi u safe mode.
Primjetio sam kad palim auto da se prvih par sekundi čuje neka pumpa kao da pokusava nesto protjerati ili tako nesto.... Sad neznam dal je to pumpa za aditiv (koji je na lijevoj strani vozila) ili pumpa od goriva(koji je na desnoj strani vozila)
Ovo me sve več izluđuje jer sam potrosio preko 2000 kuna za aditiv , punjenje istoga, dijagnostika, brisanje gresaka, čiščenje motora non carbon procesom....a sve iz nekakvih ekoloških pobuda, a nista nisam popravio. Simptomi su i dalje tu. Mozda sam trebao dati skinuti fap filter i dati da mi na kompjuteru izbrisu i fap i aditiv.
Èitam po forumu, ali tu je brdo podataka, savjeta, mogučnosti...svako ima neku svoju teoriju (fap zaštopan, senzor pritiska goriva, senzor protoka zraka, filter goriva zaštopan, instalacija ne valja, pumpa goriva, senzor aditiva, neispravan ili prljav asr ventil....joooooojjjjj koma)
Dali da idem u daljnje troskove dijagnostike i popravka ili da vadim to sve van (fap)?
Ovo sve me vec jako izluđuje....