zupčasti neće niti škripnuti niti cvilnuti, već samo preskočiti ili puknuti. na 130.000km bolje spriječiti nego liječiti.Skripanje i slicno koji bi upucivali na lose stanje remena.
durex? ROFLproizvodjaci remenja
u servisnoj ti pise datum i kilometraza, a ne sto je radeno na autu...Ja sam drugi vlasnik i vec ima 130tkm a u servisnoj nema da je remen mjenjan, znaci vec bi bilo vrijeme da se preventivno zamjeni, zato jer mi sve normalno radi i ne cuju se nikakvi cudni zvukovi npr. Skripanje i slicno koji bi upucivali na lose stanje remena.. Recite mi sto bi jos trebao zamjenit uz remen i pumpu i da li znate koji su najbolji proizvodjaci remenja, znaci najveca konkurencija originalu?
Ne znam kako tebi ali meni pise kad su mjenjani filteri i koji, ulje, diskovi pa pretpostavljam da bi pisalo da je mjenjan remen?u servisnoj ti pise datum i kilometraza, a ne sto je radeno na autu...
Aha! Sad te je stisnioDaj slikaj
Tec je u pravu ne piše to u servisnoj knjižici nego bi kod svakog servisa trebao dobiti radni nalog i račun iz kojeg je vidljivo šta je sve rađeno i koji su dijelovi zamjenjeni. U suprotnom ne znam kako bi se mogao ispoštivati jamstveni rok od godinu dana na svaki ugrađeni original zamjenski dio.Ne znam kako tebi ali meni pise kad su mjenjani filteri i koji, ulje, diskovi pa pretpostavljam da bi pisalo da je mjenjan remen?
Pa da, tako je i meni.. O tome govorimMeni je u servisnoj knjižici stavljen iksić u onaj mali kvadratić ispred gdje piše remen i sastrane upisani kilometri.
Ali sam dobio i kak veli Damaj radni nalog i račun.
Mogu pofotkat servisnu na tom mjestu ako kome pomaže.
Ne vjerujem da je moguće dobro ocijeniti stanje remena dok je namontiran. Tek kada ga skineš i malo prežabiš ili ispresavijaš tek je onda moguće primjetiti pukotine i istrošenost remena.Kakvo je vizualno stanje remenja?
Dobro je da čovjek pita. Mnogi su znali, dok bi im to serviser preporučio, burno regairati. "Vi meni samo novce želite uzeti, a ja nemam niti XY kliometara", itd.vrijeme puno utječe na gumene djelove..