Lepo prosim korisiti srč/traži/išči/najdi/ funkciju.... Evo samo za tebe od stranice 1,5 ide rasprava za zimske gume: http://www.citroenforum.hr/citroen-xsara-picasso-161/koje-gume-kupiti-603/pozdrav svima! kupio c4 u 1. mjesecu, 2010. godina.. i sad bi trebao kupit zimske gume! r16, 205, 55.. prijedlozi, savjeti? hrv, slo??
Prema onom kalkulatoru promjera kotača - razlika u navedenim dimenzijama je 0,78% tj. 4,9 mm je već promjer 17" kotača u odnosu na 16".Ako se ne varam ove 205/50/17 su niže tj. auto bi bio niži nego sa 205/55/16, da li je tako?
Dobro držanje ceste ovisi o gaznom sloju gume i izgledu profila, smjesi gumenog materijala itd. - kod niskoprofilnih guma jača je bočnica i ne uvija se toliko kao guma većeg profila tj. stabilnija je i upravljivija. Ima tutoriala o gumama koliko hoćeš pa pogledaj malo, uzmi stričeka Google-a pa nek te povede za rukicu...Koje su prednosti niskoprofilnih guma? Bolje "drže" cestu?
U mene su ti te iste kao i tvoje 17"-ke,moje skromno mišljenje je da je auto pre kruto i nabija za razliku od nešto višeg profila na 16".Što se tiče držanja ceste u zavojima i vožnje po autoputu sve 5.Kako su ti se pokazale te 17" aluminijumske? Ja bih ovih dana trebao staviti neke ljetne a uz auto sam od prethodnog vlasnika dobio obične 195/65/15 a i one Resolfen aluminijumske 205/50/17 koje dođe uz tu opremu. Neki mi kažu da probam sa njima a drugi kažu da je bolje da bježim od niskoprofilnih pošto mogu da se oštete i iskrive na našim lošijim cestama a prednost im je više-manje samo atraktivniji izgled.