"Izmišljanje" dnevnih lampi

Milosh

Test
Naravno da se može "složiti", i to što pitaš za maglenke i ono što si ranije pitao za pozicije. Ne vjerujem da se moze odraditi samo pomoću dijagnostike ali drugim sredstvima sigurno može. Trebalo bi malo prespojiti kablove sa kontakta i ručice svjetala. Ako hoces da se "dnevna" gase kad upalis kratka, zbog toga bi trebalo ubaciti jedan mali relej.

pokra89

Well-known member
Pa ima toga koliko oces

[ame]https://youtu.be/PAHIgQrAYO8[/ame]

[ame]https://youtu.be/5uFmjm9YJmk[/ame]

[ame]https://youtu.be/5xPB0UzXgsk[/ame]

Tomma

Member
Jel zna netko sa foruma to uglaviti u far? Da izgleda ko na videu,sto sam stavio...? Ako da,da vidimo na pp za detalje....

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Materijala trebaš niti 200kn... dvije led trake i brtvu za poslje slijepit lampu.

Da bi se otvorio far treba zagrijati brtvu da omekša. Ima puno diy metoda na internetu, meni je najbolje direktno sa fenom grijati u krug.
Kada omekša počneš lagano odvajati staklo od kućišta... paziš na kopče i laganini idi u krug.

Nije prevelika murdost... i kad se to riješi, dalje sve ide puno brže.
Far je unutra na par šarafa, sve se da dosta lagano rasklopiti...
Pozicioniraš LED traku, zalijepiš i provučeš žicu do pozicije. Spojiš plus minus i to je to.
Počistiš sve mikrofibrom i sklapaš nazad.

Nekad se može i stara brtva iskoristi ako je u dobrom stanju, nije ispala ili zaprljala se. U svakom slučaju se mora zagrijati prije spajanja stakla i kućišta.

Milosh

Test
Samo je po meni malo problem kad se to radi sa tim aftermarket kineskim led trakama što je uvijek upitno koliki je vijek trajanja tih traka, a ako neka crkne, mora se ponovo rastavljati far.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
U zadnjim svjetlima su mi kineske trake već neke 2 i pol godine, nikakvih problema.

tomica0308

Well-known member
Prvi farovi na c4 2005 su ljepljeni ili samo kopce drze? To brtvu koju spominjas je neki samo dodatni dihtung ili brtva kao butil, silikon koji dodatno jos drzi staklo tj. plastiku.
Pitam jer mi se ljevi far dosta rosi pogotovo kad je poklopac od sijalice gore, kad ga uzmem proc za par minut je suho. Morao bi to otvorit jer je vec i prljavo dosta staklo naspram desnog.
Recimo da ga idem otvarat bi bilo dobro poslje samo prozirnim silikonom proci i stisnuti kopce nazad? :whistling:

sir.Oliver

Well-known member
može i SIKA CC ... ( cristal clear ) a kada ga budeš otvarao , stavi ga u pećnicu ( 180°C) na cca 10 min .... i onda polako otvaraj .....

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Prvi farovi na c4 2005 su ljepljeni ili samo kopce drze? To brtvu koju spominjas je neki samo dodatni dihtung ili brtva kao butil, silikon koji dodatno jos drzi staklo tj. plastiku.
Pitam jer mi se ljevi far dosta rosi pogotovo kad je poklopac od sijalice gore, kad ga uzmem proc za par minut je suho. Morao bi to otvorit jer je vec i prljavo dosta staklo naspram desnog.
Recimo da ga idem otvarat bi bilo dobro poslje samo prozirnim silikonom proci i stisnuti kopce nazad?
E to je to, na butil mislim kad kažem brtva. Kod 99% današnjih auti je takva kombinacija, butil + kopče.
Nači moraš dobro počistiti i predihtat.

Na vrh