Kada u zimske ove godine?

Damaj

Active member
Moje je misljenje da je i 5 minuta snjega na cesti dovoljno za izgubiti glavu, a da ne pricam o poledici, inju na cesti koje se javlja na pojedinim dionicama, mostovima, nadvoznjacima... Svi cemo se sloziti da su zimske gume puno efikasnije od ljetnih u tim situacijama.

Cutac

Prèkaroš
Bas svasta, zimske gume na autu jer po noci temeperatura dodje na 0°C. A to sto je po danu 12, manje je bitno...
Valjda se gume stavljaju po tome kako se auto koristi i koja je temperatura tada, a ne po najnizoj dnevnoj temperaturi.

Damaj

Active member
Bas svasta, zimske gume na autu jer po noci temeperatura dodje na 0°C. A to sto je po danu 12, manje je bitno...
Valjda se gume stavljaju po tome kako se auto koristi i koja je temperatura tada, a ne po najnizoj dnevnoj temperaturi.
Može i tako ali jedino pod uvjetom da se za vožnju autom uvijek pričekaju povoljni vremenski uvjeti, kao i povoljni uvjeti na kolnicima. Tko može čekati onda uredu.

Franz

Well-known member
Moje je misljenje da je i 5 minuta snjega na cesti dovoljno za izgubiti glavu, a da ne pricam o poledici, inju na cesti koje se javlja na pojedinim dionicama, mostovima, nadvoznjacima... Svi cemo se sloziti da su zimske gume puno efikasnije od ljetnih u tim situacijama.
Naravno. Èisto povlačim paralelu između nekih prijašnjih godina kad su se zimske doista dugo, u broju sniježnih dana, eksploatirale po snijegu i ledu. Ova baš i nije bila posebno bijela.

Egr i dpf off , ljetne gume u veljači
Ovo za EGR misliš radi onog komada elektornike kojeg sam postavio u temi za Tehnički? ;)

Što se guma tiče, nisam rekao da ću ih ići skidati u veljači. Samo kažem to da nije bilo snijega i da se, recimo, uz par dana nekorištenja auta, kad je bilo zabijelilo, komotno mogle izbjeći zimske.

markan1000

Well-known member
A to sto je po danu 12, manje je bitno...
bilo je ravno 3 dana po 12 stupnjeva....a kad velika većina ljudi ujutro ide na posao u 6 ili 7 sati nikad nije bilo 12 stupnjeva. a bome ni po noći nikad nije bilo toliko

Samo kažem to da nije bilo snijega i da se, recimo, uz par dana nekorištenja auta, kad je bilo zabijelilo, komotno mogle izbjeći zimske.
mislim da ti bbozak, pa i ja , pokušavamo reći da zimske gume ne služe samo za snijeg, nego općenito za niske zimske temperature, poledicu, mokru cestu zimi...

Cutac

Prèkaroš
U Sisku je svaki dan po danu preko 9°C, trenutno je 8. Budući da se post za ljetne u veljači odnosio na mene, ja VTS-a ne vozim u 7 ujutro(za njega sam rekao da ću staviti ljetne).
A sudeći po prognozama, snijega neće biti, kiša možda jedan dan, ostale dane preko 8-9°C tijekom dana. Tako da, što se mene tiče - ljetne :)

zimske gume ne služe samo za snijeg, nego općenito za niske zimske temperature, poledicu, mokru cestu zimi...
To je točno, ali dobre ljetne bi uz opreznu vožnju vozile i po takvim uvjetima. Ja sam valjda 2017. išao u Rijeku, 4. mjesec, c4, Dunlop ljetne i u Gorskom Kotaru snježina i 0°C. Šta mi je bilo? Ništa, samo sam prilagodio brzinu.
Znači da netko stavi ljetne gume sada i jedan dan uvjeti budu loši, neće biti nikakva opasnost na cesti ako prilagodi vožnju, ili pogotovo ako uzme auto sa zimskim gumama :)

Franz

Well-known member
LOL, sutra ujutro imao sam termin za montažu zimskih. :) Otkazao danas.

Već treća godina da su potpuno nepotrebne za ZG.

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Da nejdem svakih par dana u SLO ne bih ih ni ja više imal. Za jedan dva dana snega bum se snašel i bez auta. 200 metara od kuće staje bus. :)

Na vrh