Kako održavate svoje vozilo čistim izvana, iznutra.
malo sam pogledao po forumu pa ne vidim nigdje temu direktno vezano uz čiščenje automobila. A ako postoji indentična tema več če to naši modelatori rješiti.
Zanima me kolkio često perete i kako perete svoje vozilo.
kako ga održavate iznutra.
koja sredstva koristite.
pa da razmjenimo iskustva o istome.
Ja večinom svoj perem na samoposlužnim praonicama. Te ima ih dobrih kao i loših. Neki imaju u ponudi voskanje poslje pranja a prije ispiranja, a neki imaju voskanje skupa sa ispiranjem. Auto večinom sa onim za pranje prozora što ima ravnu gumu pokupim vodu sa svih stakala. Auto provozam i to je to.
Nekad ako mi se da onda ga i prebrišem poslje pranja.
Te ga tak nekad i usisam iznutra.
jedno dva do tri puta god. prebrišem kopit sa vlažnim maramicama. a u među-vremenu samo obrišem prašinu tek jedva vlažnom krpom.
krpe koje koristim su od mikrofibre. i jelena koža.
stakla iz nutra sredi večinom žena sa onim sredstvom za stakla običnim. kaže da ona sa alkoholom i octom ne valjaju i mrljaju stakla.
sad me zanima kako se zove sredstvo za stakla koje se nanese da voda i prljavština lakše klizi niz. Pročito sam več negdje to na forumu ali neznam gdje. U kojoj trgovini i tako.
Zato i mislim da bih bilo dobro imati ovdje to sve na hrpi.
Kad se opreu felge imali kakvo dobro sredstvo za namazati iste poslje pranja da se smeče manje ljepi odnosno da ih je drugi put lakše čistiti.
kako se zove sredstvo i gdje ga ima u ponudi.