Trebalo bi da taj merač/šipka odgovara, jer se zamenski vodi pod citroenovom kataloškom oznakom 1174 G2.
Međutim, da stvar nije baš sasvim jednostavna, tj da je PSA donekle iskomplikovala stvari oko toga (što nije retkost) - ukazuju servisna uputstva za C4 iz 2004. i 2005. godišta.
Jer, prema servisnom uputstvu iz 2004. (na francuskom jeziku, strana 21.) sve tri varijante 1,6 HDi (9HX, 9HY, 9HZ) imaju naveden kapacitet/zapreminu kartera 3,75 L, a razliku između MAX i MIN 1,8 L - dok je u uputstvu iz 2005. navedena razlika 1,55 L.
Logično bi bilo očekivati da se merači donekle razlikuju, međutim na citroenovom servisnom sajtu se vidi da je praktično za sve varijante 1,6 HDi (oko godišta 2005.) odgovarajući navedeni 1174 G2.
Dakle to je citroenov zamenski/original, ali neki (kinezi) proizvode i kopije, koje su manje ili više odgovarajuće.
Nisam džabe pitao da slikaš svoj slomljeni i novi (neodgovarajući) merač - jer u nekoliko tema, zbog diskutabilnog merenja nivoa ulja, i zbog problema pucanja merača, pokušavam da napravim otprilike "katalog" odgovarajućih (i neodgovarajućih a sličnih, ili loše izrađenih) merača prisutnih na tržištu (jer se neretko dešava da se čoveku proda neodgovarajući merač).
Time se (tj. ja najpre) vrlo bavimo CFS-u (koji je trenutno zatvoren zbog administratorskih radova), a deo toga možeš videti i ovde u odgovarajućoj temi za C3.
https://www.citroenforum.hr/citroen-c3-114/mjerna-sipka-za-ulje-6724/
Na četvrtoj slici mog posta u toj temi je prikazan merač za 1,6 HDi, kupljen kao zamenski (dakle 1174 G2). Većim delom je metalan, dok je donji deo plastičan i to bi trebalo da je merač sa tomicinog linka.
Kao što sam već naveo, postoje kopije, koje su jeftine, i koje su odgovarajuće dužine - ali iako na slici izgledaju metalne, sasvim su plastične ali su mnogo savitljivije od originala, pa nisu sklone pucanju. Ipak, njihova cena je do maksimalno 5 evra
Takav je ovaj merač
Poslednju informaciju (u zadnjih 20ak dana) sam dobio od člana (i ovog foruma) svezapet iz Sarajeva
https://www.citroenforum.hr/members/svezapet-3278/ - koji je zbog istog problema pucanja šipke na 1,6 HDi - u nekoj lokalnoj prodavnici nabavio kopiju koja je sasvim metalna, sa žutim plastičnim umetkom radi očitavanja, ali koji je uglavnom zgodniji od samog originala jer ima samo poprečne crte (4,5 cm - 21 crta i 21 polje).
To je ovakav merač (ova slika potiče sa britanskog sajta, na cfsu imamo znatno bolju i oštriju).
Kada CFS bude proradio, biće boljih i detaljnijih slika.
Ako svezapet vidi ovu temu mogao bi da postavi i ovde svoje slike jer su odlične, a mogao bi i da javi gde je nabavio pomenuti merač. Nešto se ne sećam da je naveo kompletnu dužinu merača, pa se nadam da će to upotpuniti ako vidi temu.
Inače, ako u Nikšiću nema zamenskih merača, mislim da nije problem nabaviti u Podgorici. Potraži ih pod istom oznakom i u Peugot servisima. Možda neko ko vidi ovu temu ako kojim slučajem ide u Nikšić može i da ti dobaci merač.