Konacno je doslo vrijeme za predstavljanje, nazalost je potrajalo malo duze zbog nedostatka vremena da se posvetim autu i internetu. Uglavnom, radi se o DS Automobiles DS5, 2015 god, prva registracija 12/2025, kilometraza 138xxx km, 2.0 hdi / bluehdi Euro 6 sa 110kW i manuelnim mjenjacem, Edition 1955. Koji je nivo opreme, nemam pojma, znam da od mogucih doplata nema ekran u boji na instrument tabli, Denon ozvucenje i ambijentalno svjetlo.
Do sada je zamijenjen filter klime ("stari" je zamijenjen u Citro servisu prije 7000km, ali buduci da je poprilicno sakriven neko ga je zguzvao prilikom ugradnje tako da je propustao vise nego sto bi trebao), uradjen je veliki servis (servisni interval za ovaj motor je 150tkm ili 10 godina, nije dosao ni do jednog ni do drugog, ali je spaner mikroremena vec postao nemiran, a pumpa vode glasna, i nisam zelio rizikovati sa tim), set zupcastog i set mikroremena su od proizvodjaca Ina, prije sam uzimao uvijek Conti ili SKF, ali sam sa vise strana cuo da je Ina poprilicno jaka sa kvalitetom, i uz to originalni PSA antifriz G33. Takodje su zamijenjene prednje disk plocice (TRW) i zadnje opruge (Lesjöfors). Od mehanickih radova, zamijenit cu ulje u servo pumpi, kociono ulje je neko nedavno mijenjao i trenutno je udio vlaznosti na 0%. Svi filteri i ulje su zamijenjeni prije nekih 7000km, tako da ce i to sacekati jos neke 3000km. Inace, auto je od prvog dana odrzavan iskljucivo kod ovlastenih servisera.
Sto se kozmetike tice, opran je vise puta, koza ociscena i nahranjena, sve plastike detaljno oprane, felge takodje, ostalo je jos da se ispolira lak i panoramski krov. Takodje, plan je da se u unutrasnjosti u skorije vrijeme zamijene dugme tempomata i start dugme, uslijed starosti i francuske kvalitete, malo su se vec izlizali, ne dramaticno, ali mi malo narusava izgled unutrasnjosti - cijene su prihvatljive, dugme za tempomat u dobrom stanju se nadje za 20ak €, originalno i novo start dugme kosta 55€. Od opreme uz standardne sigurnosne sisteme ima panoramski krov, elektricna kozna sjedista sa masazom, prepoznavanje napustanja trake, upozorenje za mrtvi ugao, automatska duga svjetla, tvornicki alarm, xenon+led farove sa pracenjem putanje puta i vjerovatno jos nesto sto sam zaboravio. Slike u prilogu: