Moj C4-II 1.6 Hdi 92KS. Babilon-crvena.

ZlatkoC4

Well-known member
Sad sam ovu Subotu išao do benzinske naliti Citrća kad je izbacio crtice za gorivo 0 :D

ali normalno sam došao do ine ugasio auto i natočio 60.5L :confused: a rezervoar je navodno od 60L :cool:

markan1000

Well-known member
dakle, ovdje imamo dva misterija:
1. kako u rezervar od 60l stane više
2. rekao si da si došao do ine, a račun je na crodux :D
šalu na stranu, stvarno, kako je moguće uliti više nego što može stati u rezervar?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Stane u cijev još koja litra? Benzinska vara? (ovo drugo nebi bilo čudno, pogotovo ako je Crodux u pitanju) :D

ZlatkoC4

Well-known member
kako je moguće uliti više nego što može stati u rezervar?
niti meni nije jasno nikad do sad nije stalo više od 59L :confused:

A auto je normalno došao do benzinske bez ikakvih naznaka da ostaje bez goriva :grin:
cca 5km prije croduxa pokazivač je pisao da ima goriva za 33km i potom izbacio samo crtice :wtf:

s itm da sam pištolj ukočio kod punjenja i na prvo iskakanje sam ga izvadio van

ZlatkoC4

Well-known member
Stane u cijev još koja litra?
dakle, ovdje imamo dva misterija:
1. kako u rezervar od 60l stane više
2. rekao si da si došao do ine, a račun je na crodux
šalu na stranu, stvarno, kako je moguće uliti više nego što može stati u rezervar?
Upravo sam pričao sa vrsnim poznavateljem ovake problematike i odgovor je sljedeći.
br.1. da u rezervoar stane 60L
br. 2 Ivan je odgovorio cijev do rezervoara nije u matematici ukupne litraže rezervoara.

Znači da ide 60L rezervoar + koliko stane u cijev. :grin:
misterij riješen :D

Uvijek posle 30 km napiše ---.
dobio sam objašnjenje i za ove --- znače da ako je sljedeća benzinska zatvorena da si :cenzura: :D
i budeš se vozio dalje na eko-nogo pogon :D

Zix

Active member
Tako je, mislim da Citroen nema onaj pipak za odusak kojim ispustis vazduh iz rezervoara,neki dr.brandovi imaju te stane i vise od 5l nego sto je po knjigama,to iskusni tocioci na pumpama znaju pa upozore klijente jer nije rec o kradji,ali bilo je slucajeva gde su se potrosaci zalili ovlascenom servisu pa je cak dolazilo i do demontaze rezervoara kako su ljudi sumnjali da su pokradeni na pumpama ali sve uzalud trosenje vremena majstorima,ljudska sujeta je ogromna a laika ima previse.

ZlatkoC4

Well-known member
Na krađu nisam niti jedan trenutak pomislio jer danas je sve digitalizirano povezano informatički i nemoguće im je na taj naćin krast. Nisu to one stare pumpe gdje je sve išlo preko brojćanika koje su štelali radnici na pumpi.:D

Jedino nisam znao da deklarirana kolićina rezervoara nije toćna.

hahehihoh

New member
@ZlatkoC4,

sa --- sam prevozio već oko 50 km i nije bilo simpotoma, da cu ostati bez goriva. Ima tu malo vise rezerve kao sto pise.

Naravno, to nije bas pametno, ali nekad tako dodje.

goranpo

Member
Heh, nemam takvih problema, meni se unazad 12 godina koliko imam svoje aute desilo samo jednom da mi se kontrolka upalila i to točno pred benzinskom, ja dajem žmigavac za benzinsku i pali se kontrolka i pištanje kao upozorenje. Inače u praksi na Elyseeu tenkiram 40-45 litara, kad pokazuje da imam za još 150 kilometara prvom prilikom idem tenkirat.

ZlatkoC4

Well-known member
od prvog dana auto stalno tankam pun i svi do sada natočeni rezervoari su bili od 56L do59L zato me iznenadilo ovo kad sam uso 60,5l nisam znao da doljevna cijev nije u matematici max-goriva. :grin:

Dobro je znati da i nakon potrošenih 60L ima se još za cca 60km :D

ZlatkoC4

Well-known member
Evo nakon dugo vremena je moja gos :grin: vozila Vk-Zg-Vk sama uso joj pun rezervoar. prešla je okruglih 700km i vratila se sa gorivom za još 1100km :cool:

Potrošnja joj 3,8L i prosječna brz. 52kmh. :grin:

i što još da kažem evo u Petak bio nešto u Vukovaru pa sjeo uz obalu Dunava pa živjeli mi.
Sijeli nas dvojica došla konobarica izvolite! rekoh ja što ti je Hladnije Pan ili Žuja kaže ona Karlovačko :D ova prva dva niti nemaju :D
Dunave, Dunave
kraj tebe mi srce moje ostade
Dunave, Dunave
kraj tebe mi srce ostade
:whistling:

Na vrh