To je najbitnije ja sam isto u potrazi za dobrim limarom zmix mi je dao broj od jednog u Šibeniku...Ovdje u Zadru "dobri" ali kao na traci to mi se ne sviđa nimalo,ujutro ga uvezu do ručka gotov a onda prepirka...svaka čast stari ga je ofarbao baš kako treba:thinking:...U Zagrebu, tj manjem selu prema Samoboru je jedan stari limar. Vrhunski je odradio posao
Povjerenje je bit svega ja i moj brat automehaničar napravit ćemo sve na mom xm, ali posljednje je lakiranje a ja baš nikom ne vjerujem po tom pitanju .Farbanje je radio lakirer tu blizu mene.
Kad zelis i upustis se u takvu avanturu detaljnog sređivanja, onda se bas ne gleda da bude najjeftinije. A i najvaznije je imati povjerenje u majstora
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/2017_4562759824859_1302528662_n.jpg
Danas sam vidio jednog takvog.Farbanje je radio lakirer tu blizu mene.
Kad zelis i upustis se u takvu avanturu detaljnog sređivanja, onda se bas ne gleda da bude najjeftinije. A i najvaznije je imati povjerenje u majstora
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/2017_4562759824859_1302528662_n.jpg
Da bar deda da bar,jedan frend mi kaže da ima u predgrađu Zadra jedan koji je u mirovini i radio je u Citroenu vrhunski spor pedantan i što je najvažnije obožava bojiti citre tako da idem idući tjedan kod starog da porazgovaramo.Da si ovdje kod mene,ima odlićan majstor za lakiranje i obožava radit i "druge" aute,a i oldije.Kaj god sam mu dao svojeg a i poslao nekog frenda ,svi su više nego zadovoljni,a cijene rada su čak i nešto niže nego kod ostalih razvikanih radiona.Ima i šegrta i mladih dečkova koji kod njega rade,ali nema šanse da on ne pazi kak i kaj mu rade.Jedino u komori radi samo on,nitko drugi ne farba.
Da tog se bojim da nebi uhvatila iduća nova godina sa lakiranjem...možda nije ni loša ideja rentat prikolicu i pravac zg.:thinking:Nemam dobra iskustva a ni drugi s tim dedama i penzićima,em su needucirani za nove tehnilogije,a sve se jako brzo mjenja,em su kilavi,bolesni reumatićni,spori,živćani i svaki posao ako i prihvate tele sto godina,pa im onda sve ide na živce,jer su im i oni u penziji i od svega ništa,ni njemu koji radi,ni onom kojem radi( i ja sam već pomalo takav).Treba naći mlade ,poštene,strućne i one koji vole taj posao.
tako je, minimalno za potrošit 300€ (ako je i to moguće) :hmmm:Nije to baš jeftino,dvaput do zga,,troškovi cirka 400€.
Da ne budem skroman ja imam "iskustva" u lakiranju restaurirao sam svog starog Tomosa a i rođak i ja smo pospricali bili našeg starog Renaulata 18.Ispalo je odlično ali ovaj projekt sa xm je preozbiljan za amaterske avanture...Ja znam par ljudi koji su bili u ovakvim situacijama kome dati auto na lakiranje, pa su stvar uzeli u svoje ruke. Nekoliko dana citanja po internetu, pregledavanja filmova o lakiranju na youtubu te kupnjom pistolja za farbanje prvo su za probu prelakirali par starih vrata i slicno te na kraju i auto. Garazu su ocistili od prasine, stavili peci i polakirali. Pistolj su kasnije prodali za iste pare kolko su dali za njega. Rezultat je bio odlican, a da su i zeznuli sta, cupali bi sebi lasi kose, a ne nekom lakireru kome su dali auto.
Ako stvarno ocijenim da ovi u zadru ne zadovoljavaju moju ideju, mislim da je skoro pa ovaj potez izvediv. Ima još vremena do lakiranja, ali kako bilo da bilo može ga samo bojiti master od boje i nitko drugi.:thinking:tako je, minimalno za potrošit 300€ (ako je i to moguće) :hmmm:
http://i.imgur.com/CIz902E.jpg
:doh: ma znam(zaboravio na prikolicu), kad sam već složio sliku sam skužio kolku potrošnju sam stavio :grin:S čim bi to vukao prikolicu i auto na njoj, a da troši 7,5l/100km?