Neobavezni razgovori 💬

sir.Oliver

Well-known member
djelomice si u pravu . eto , ja sam već 10-tak godina vanka ... promijenio poslova najmanje 7 - 8 .... imamo stan ( hipoteka ) , imamo dva auta ( stari Signum , kupljen prije 8 godina i novu Elysée ) elysée na kredu . imao sam sreće što jezik znam ....
nije ni ovdje " med i mlijeko " , ali je mnogo bolje nego na Balkanu . istina je da jedna plaća mjesečno ode na " dugove " a od druge živimo .... ali , opet , nebih se vratio .... navikao sam ovdje ... ako želiš raditi , onda i zaradiš ....

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nakon podužeg izbivanja, evo me nazad.
Nek si nam nazad, i hvala na zanimljivom osvrtu. Brat je imao slične doživljaje u Finskoj, kaže da su skandinavski balkanci :D Švercanog alkohola na crno koliko hoćeš :D

Pavel

Lepi™
Po meni ti si uspio, imaš svoj stan vani, imaš auto..Oke, na kredu sve stoji..Ali imaš isto ono što si imao ovdje ili više..Po meni je kao što sam rekao, odlazak sa svog mira u buksu s 5 ljudi ili sa domaće juhe i ne znam kakvog jela, na konzerve, brzu hranu i jaja - pad..Možda si uštediš više, ali realno uštedio da bi na isti način kako žive vani, žive i ovdje. Ali nije tema.

Ah Finska..Obično kad netko kaže Skandinavija prva pomisao mi bude na trio šveda, danaca i norvežana..Finci..Oni su..Finci. :D Kakva je to banda od naroda to nije istina..I da, alkohol je bio toliko skup u Švedskoj da je par kolega otišlo u Kopenhagen, platilo let za Helsinki, nakupovalo cuge što tamo što u Duty Free, vratili se nazad i prošli jeftinije. :D Jesu balkanjerosi, to je sigurno.

I da bude u duhu samog foruma, svi voze Volvo..Nije predrasuda, nego svi voze :cenzura::cenzura::cenzura:eni Volvo..Ja toliko XC70 nisam vidio u životu..Sve verzije karavana i V40. Jednom sam pitao lika u teretani u čem je fora, jel jeftin, jel država subvencionira ili je to stvar nacionalnog ponosa..Onda je rekao da je to jednostavno auto za njihove uvjete. Od limarije nadalje. Kaže da zbog zime bacaju brdo soli i kemikalija i svega i da to ostali jednostavno teško trpe..On isto ima Volva, nije da mu je to top auto ali za uvjete gore to je čudo. Od ostalih, ima dosta BMW-a i Mercedesa, uglavnom taxi vozila..Ali najviše XC70 i V70..

No i ostali su karavani..E klasa ili serija 5..sve karavani..

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma Volvakeri su strašni auti. Ostao sam paf sad kad sam čitao da u VB od početka prodaje XC90 (znači 2002. - 16 godina) nije poginula niti jedna osoba u tom autu.
Kolega isto ima XC70, novoga uzeli. Sad je na +300tkm i jedno 10g starosti, još uvijek samo ulje mijenja.

tomica0308

Well-known member
mi u firmi imamo oktavie i ide se u Poljsku svaki tjedan, 2 godina ima blizu 90tkm, nikad kvara.. osobno isao s karavnkom 2.0tdi 150ks 6 brzina, milina

Doomsday

U prolazu...
Daaa, Fabia mk2 facelift 1.2 60ks je jedan od najboljih manjih auta za po selu i gradu... :)

Škoda je u prijevodu šteta, ako se ne varam... :D

I ova mk2 nije toliko ružna, čak štaviše da ne preferiram bijela auta iznad svega, uzeo bi crvenu sa bijelim krovom, super izgleda, a i ženi se sviđa jer kaže da je podsjeća na novog Minija... ;)

Uz to, nije turbo i nije start&stop jer oboje ne podnosim... Nažalost 3 cilindra, ali što se može... I za razliku od većine novijih auta, a pogotovo Fiat Bravo mk2 kojeg sam do nedavno imao, iskorištava vanjske gabarite do maximuma unutra, i ima odličan pregled kroz staklene površine... Imam osjećaj da iako sam izvana u jednu kategoriju manjem autu, iznutra skoro isto korisnog prostora, ako ne i više u nekim segmentima, kao recimo suvozačevo sjedalo di visok čovik (ja imam 192 cm) ne može spakirat nigdi livo kolino u Bravu radi super lijepo i ultra nepraktično dizajniranog grebena instrument table...

Tako da, ako se auto uzima za maximalnu iskoristivost na kratke relacije, a ne radi ljepote ili ljubavi prema autu, ovo mi se čini kao pun pogodak, u odnosu na Bravo mk2 1.6 jtd...

Valjda...

:D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa i kod nas se u dosta mjesta kaže škoda :D

Ok su to auti, pouzdani i sve... al prekratak je život za vozit se u njima.
To su službeni auti, za prevoz državnih organa, od A do B točke bez emocije... Auti koje ni ne primjetiš na cesti, vrhunac konfekcije i masovne proizvodnje.

Dalibor

Dado Tornado
Ok su to auti, pouzdani i sve... al prekratak je život za vozit se u njima.
iz vožnje škoda zaključio sam kako su "pogodci i promašaji". nije svaka generacija jednako uspijela. barem prema mojem dojmu. iako škode znam zvati "2,0 dačije" imaju nekoliko modela koji mi se sviđaju.
odličan auto mi je bila prva gen. octavie karavan sa full opremom i tvornički spuštena, dobra je bila i prva gen. fabije (puno bolja nego nasljednice), i octavia 2 tj. ona sa velikim napuhanim svijetlima naprijed (tdi je grub motor, ali ne bi imao ništa protiv voziti taj auto sa nekim jačim benzincem).
yeti i novije fabije su iznutra sablazan.

mengela

Well-known member
Donator foruma
Octavia mk2 1.9tdi, traktor kojeg imam priliku vozit par god. sto se kaze, peri-deri, sipaj-ceraj, goni-nezali... Prostrana i dosadna, gepek/peta vrata ogroman, razumijem zasto je kod nas popularna...

Na vrh