I ja isto. Prije bih bos izašao iz kuće nego bez pijeska za mačke.Uvijek sa sobom nosim pjesak za mačke
nisam razmazio
Sitnicadvosoban stan , dva automobila
Vjerojatno P2MP pa ti stave splitter za ostale kuće da ne vuku svakom direktSabirna točka optičkog interneta.
Koji je to kuki? HT ga hoće metnut na kuću. Optički internet ko internet mi nije bitan, al zašto ne napredovat.
Ima to kakvih mana? Hoće li cijela ulica ić ''preko mene'' ili to svaka kuća/zgrada za sebe dobiva?
Nema odgovora na netu, imam broj od HTovca ali se ne javlja
i mene ti domaćo/strani termini nerviraju. Sa jedne strane mrzim kad se koriste strani izrazi pored naseg jezika a sa druge strane nekad su nasi domaci termini potpuno nerazumljivi.Sabirna točka optičkog interneta.
Koji je to kuki? HT ga hoće metnut na kuću. O p t i č k i internet ko internet mi nije bitan, al zašto ne napredovat.
Ima to kakvih mana? Hoće li cijela ulica ić ''preko mene'' ili to svaka kuća/zgrada za sebe dobiva?
Nema odgovora na netu, imam broj od HTovca ali se ne javlja
Na brzinu utice duzina kabla i jos neki faktori al ajmo reci da je brzina 1 gbps ili 1000mbps tako da bi jedna ta sabirna tacka trebala podrzati 50 korisnika po 200mbps, kad prevazidju taj broj vise se na njega ne kaci niko vec ide druga sabirna tacka itd tako da nema toga da internet povuce onaj koji prvi upali kao toplu voduRecimo da moja grana moze povuci 100 brzine(bez mjernih jedinica, prati dalje). Ako ja vucem 30, ovi iza mene na raspolaganju imaju 70, drugi vuce 20, ostaje 50, treci vuce 40, ostaje 10, cetvrti moze samo 10, a svi iza se mogu hebati.
Ako pak ja ne vucem nista, drugi moze svih 100, no cim ja krenem vuci, opet ja dirigiram.
Jesi fulao jednu nulu ili se to nekako drugačije računa?1000mbps tako da bi jedna ta sabirna tacka trebala podrzati 50 korisnika po 200mbps
Aha, hvala, onda mi je tehničar krivo objasnio kad mi je provlačio.tako da nema toga da internet povuce onaj koji prvi upali kao toplu vodu
Internet 150/50, telefon i TV(osnovni) me mjesečno dođe 187 kunacutac ima prilicno zavidnu brzinu
fulao sam nulu, a malo sam lupio tu pocetnu brzinu koju podrzava jedna tacka, ugl paze oni na to dasvakodobije svojeJesi fulao jednu nulu ili se to nekako drugačije računa?
ekstra, ja u svom mjestu placam net+tv 20 eura a net je 15 mbps znaci ebeno deset puta sporijiInternet 150/50, telefon i TV(osnovni) me mjesečno dođe 187 kuna
Bnet u srcu
Hoće! To je sistem za zgrade koji sad implementiraju na kuće, jer im se ne da kopati ulicu (i stavljati ormariće kraj ceste) s obzirom na to da je većina obiteljskih kuće povezana nadzemno. Meni je kuća prva u ulici od njih 15 i htjeli su mi to u potkrovlje staviti. Ja sam rekao, može, ako ćete mi kompenzirati kroz uslugu interneta. "Ehehe, to tako ne može, zovite HT..." Rekao sam, vi mene trebate, neću ja nikog zvati... Idu po sistemu ako prođe, prođe. Prvo će uštediti na izdavanju lokacijske i građevinske dozvole, izvođenju radova (ako ne kopaju ulicu), itd., a ne bi kompenzirali, za neku sitnu lovu) nekome tko će im prihvatiti opremu.Hoće li cijela ulica ić ''preko mene'' ili to svaka kuća/zgrada za sebe dobiva?