Neobavezni razgovori (stara tema)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Automatic

Well-known member
Re: Neobavezni razgovori

Zakaj volim Citroene?
E deda povlačim sve kaj sam napisal za fiagru,ali te bum moral pripazit kad dojdeš k meni.Meni se čini da se ženski rod samo lepi za tebe.ZAdnjih par slika kaj sam videl navek si u ženskom društvu,pravi si Bond.A pogledaj samo te osmjehe.Da te ne poznam mislil bi da si velečasni.

kerber

New member

Pozdrav društvo,
evo nakon malo propuštenog na forumu da uletim ko padobranac s nečim :)

Neki dan u nekom društvu tako nešto raspravljamo oko auta, potrošnje goriva i tako bezvezne muške priče, kad veli jedan frend (vozi Mitsubishi L200, dizel) kako uredno ode u Lidl kupi teglu od 5 litara suncokretovog ulja i pomješa sa dizelom u omjeru cca 10 % i da ide bez problma. Sad je vec na nekih 15 %, sa 10 je pokusao i radi, ali samo da nije preporucljovo za zimske mjesece ali da ljetnja voznja i dok su više temparature vozi ko zmaj. :)

Pa sad ti vidi, čisto bio gorivo :)

fullcool

New member

Posij suncokret, poberi suncokret, iscjedi ulje i sve ostalo što treba da bude čisto i jestivo, zapakiraj ga u prigodnu ambalažu, i prodaj ga po manjoj cijeni od onog što je samo izvađeno iz zemlje.
Isto sam razmišljao isprobati to ulje dok sam vozio dizela, mislim da bi išao i na čisto suncokretovo bez problema.

Randy5

Active member

U nekim njemačkim novinama (AutoMotor und Sport ili Auto Bild - čitao sam s vremena na vrijeme i jedne i druge) novinar je svojedobno vozio Golf II na ulje iz Aldija i nakon odvoženih dvadesetak tisuća odvoženih na tom ulju rastavili su mašinu te ustanovili da motor ne bi još dugo izdržao - ako se dobro sjećam stvorile su se naslage na ventilima a više se ne sjećam kaj su rekli za dizne i Bosch pumpu. On je vozil na čisto jestivo ulje.

kerber

New member

Ma ovaj moj je objašnjavao to sve kako treba mješati i zašto, ali s obzirom da baš nije moj fah nisam baš puno popamtio, uglavnom mješa jestivo sa tim u omjeru 10-15% sad kad je zatoplilo, baš upravo radi nekakvih naslaga, a kad je toplo vani, a pogotovo ljeti kaže da sve izgori kako se on izrazio do zadnje molekule :)

Automatic

Well-known member

Da bu nestalo suncokretovog ulja?To je jedan tip iz ozlja uzimal staro ulje iz pekara,dobival ga je za badava svaki drugi dan po 400 litri i tak iz svih sličnih proizvodnji.Imal je oko 700 litara na kamiončeku.Sad kad malo vratim priču najvjerojatnije je kemijal za gorivo.Inače frend je u moj kamion nalijal (mercedes 814 cdi) bio diesel i to nebi znal da nisam kamion videl kod mehaničara u susednom selu ,trebalo je promjeniti sve dizne.

kerber

New member

I,koja je poanta toga?

A ima neku matematiku, kaže da ima u Lidlu za 6-7 kuna litra, pa da ce probat sad kad malo ugrije jace sa mješavinom oko 20%, sad je na nekih 15%. Znači 20% je nekih cca 12 litara, neznam koliki kolika je točno zapremina rezervara, ali ušteda tih nekakvih 35-40 kuna po rezervaru, a dosta se voza, mjesecno cca 100tinjak kuna, godisnje cca oko 1000. Valjda je našao neku svoju matematiku.

Tako nekako, ali kao što rekoh i njemu "Svaka :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:a ima svoje veselje" :)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma

Bili smo pričali o famoznim autima za istočno tržište?

Evo šta sam maloprije našao... neznam šta da mislim. Na Citroen Service sa ubacio VIN i šnjofao okolo dok nisam došao do kao nekih ''općih'' podataka, između kojih stoji:

Razina završne obrade: Visoko srednje.

Dobro da nije nisko :D. Ajde nek još netko provjeri ako mu se da, pogotovo bi volio vidit ove C4orke koje dolaze nebalansirane i slično :D

markan1000

Well-known member

ajd molim te malo detaljnije, gdje ga ukucaš, jel se treba registrirati na stranicu. baš me jako zanima, samo nisam uspio naći gdje ubaciti VIN

brezC4

New member

Razina završne obrade: Visoko srednje.
vidiš vidiš... kod mene piše ZAVRŠNA OBRADA: SX VTR šta god to značilo

inače je namijenjen za francusko tržište

ajd molim te malo detaljnije, gdje ga ukucaš, jel se treba registrirati na stranicu. baš me jako zanima, samo nisam uspio naći gdje ubaciti VIN
service.citroen.com registriraš se i to je sve što ti je potrebno

Nono

Èlan

Ovo bi stvarno bilo zanimljivo vidjeti i nešto pametno bi možda mogli zajednički zaključiti. Ali naželost nema prijave za fizičke osobe.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh