Neobavezni razgovori (stara tema)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

deda

New member
Pa kaj se Slavonskog Broda tiče,nije da od tamo poznam puno ljudi,ali od onih koje poznam u zadnjih nekoliko godina dvoje ih je već umrlo od karcinoma pluća,a jedan se već nažalost sprema pred s. Petra.
Dosta njih znam da imaju velikih problema sa disanjem,dakle,nije da nije,samo se o tome šuti,jer je velka lova u igri.
Inače Brod je prva destinacija seobe,pa je velika fluktuacija ljudi,a samih domorodaca ima za na prste nabrojat.

ZlatkoC4

Well-known member
a ne vidim baš da ljudi umiru kroz par dana jer žive uz rafineriju,ispada da bi Slavonski brod već odavno bio prazan.
ovo je još gore umiranje nego od ebole. ebola te sredi nabrzinu a rafinerija te papa i mući godinama. a koliko ljudi umire trebao bi se prošetati slavonskim grobljima i iznenadio bi se godištima na križevima 68,69,70,71-78 i još mlađi, brdo mladih ljudi.
tu su i pesticidi, klor u vodi. hrana. itd.
uglavnom nije dobro.
Èovjek je sam sebi najveći neprijatelj. Sve se vrti oko love. Ali neće se spasiti niti lovom od poziva na drugi svijet.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nego... ako bi netko dizao i spuštao auto, ćuniro ga vako-nako, a da se žena ne naljuti, evo riješenja:

www.3dtuning.com

Duže već pratim ovu ekipu, krvavo rade na ovom projektu... i evo u posljednjih godinu dana su došli na nekakvu profesionalnu razinu. Praktički nemaju konkurenciju osim od NFSa.
Imaju par Citraća, izgledaju sve bolje (C4 odličan, C5 ima malo krive proporcije), mada bez previše opcija naspram popularnijih automobila (provjerite Ladu... nema čega nema :D )
Ali svakako se može ubit dosta vremena :D

E da.. stranica zahtijeva dosta resursa i brz internet.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
:cenzura::cenzura::cenzura:iga, švabi se bolje ''prodaju''... Francuzi nisu prioritet :D

Franzg

New member
e to je super stranica tu sam često znao slagat autice haha, šteta kaj nema više citroenovih modela
ovak bi ja uredio ds3 da ga imam :D

mamut

C5
Donator foruma
uskoro, u nedjelju mislim, prestaje obaveza paljenja dnevnih svjetala, ja sam nekako naviko 365 dana ih imat upaljena, kako ostatak foruma? mogo bi ja sad gasit, skupe su ove DRL :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Meni je upaljeno 0-24. Nekad je zakon to zahtijevao, al debili ukinuli. Veliku razliku naprave u uočavanju automobila. I to se vidi na milijun primjera, al meni uvijek na jednome mjestu to uvijek posebno pokaže:

Sporedna cesta se spaja na zavoj glavne ceste, i može se samo nastaviti lijevo. Da bi se uključili treba, propustit sve aute koji dolaze s desna, a njih se jedino vidi na ovome malome ogledalu. E sad, u zrcalu se vidi dio ceste koji je okružen šumom i većinom je u hladu. Ako tamniji/sivi auto dolazi bez svjetala, na ogledalu će te ga primjetit istovremeno kad projuri ispred vas - prekasno.
A sa svjetlima se odmah uoči.

Tako da je meni paljenje svjetala i vezanje pojasa prva i refleksna radnja nakon ulaska u auto.

deda

New member
Je,je, nekad smo se svi vozili na sljepo.Meni danas mulac izleti sa sporedne ceste da sam ga skoro pokupio,nisu mu pomogla nikakva svjetla koja su bila upaljena na mojem autu da me :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:a vidi.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
prestaje obaveza paljenja dnevnih svjetala, ja sam nekako naviko 365 dana ih imat upaljena
Misliš na kratka svjetla ili baš (LED) dnevna svjetla?
Ledice su defaultno on cijele godine, a obvezu paljenja kratkih smatram nepotrebnom. Više žarulje izgaraju, više goriva se troši, veće zagađenje, a svrha upitna.
Onima koji govore da upaljena svjetla po danu idu u prilog sigurnosti, odgovaram, kako vozačima koji bez svjetala, po danu, ne vide auto na cesti treba uzeti vozačku. :)

vborovic

C5 modifikator
kako vozačima koji bez svjetala, po danu, ne vide auto na cesti treba uzeti vozačku
Iako se slažem s izrečenime, nažalost, moraš biti vidljiv ne radi sebe, nego radi drugih ... ne jednom sam se uvjerio, bez obzira na savršeni vid, da jako pomaže u daljini primijetiti da ide auto prema tebi sa kratkim svjetlima/DRLima (sivi obično, stopi se za horizontom bez problema ako je imalo nekakva sumaglica, odnosno mutno vrijeme, a u stvari je dan i dalje) ... dok se netko u tebe sudari, i napravi nedaj bože invalida od tebe i/ili suputnika, onda će ti zadnja briga biti manja potrošnja i promijenjenih par kompleta žarulja.

A što se općenite kulture u prometu tiče, trećini vozača i vozačica, uključujući i "profesionalnim" bi trebalo oduzeti vozačku i vozilo ... trajno ... ne bi ni bicikl dobili u ruke ... koliko sam ja već situacija vidio, isplatila bi mi se bilo kakva dash cam-ica, al se trenutno bavim drugi projektima u autu, pa nemam vremena još i za to ... ali, jednog dana ... :D

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh