Nisu Citroëni, ali su zanimljivi

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma da?
A eto. Veli da ih radi samo ako su u dobrom stanju, ako treba sitno ulickavanje, lagani glazeovi i slično. A ispravljanje laka, dublje poliranje i slično 0 bodova, lako je shebat cijeli element, pa ni ne dira.

Kad bi baš morao birat Mazdu, piknuo bih grdu, al zanimljivu MX5 RF i bacio bih ju obavezno u foliju. Bilo zaštitnu ili u boji, svejedno.

Velika šteta što fušare, jer je s druge strane laka vrlo zanimljiva i zahtjevna višeslojna baza (tipa Soul Red) koju je šteta ne zaštititi. A mislim da ju je nekoliko puta teže pogoditi nego recimo onu tvoju crvenu na C4 kod naknadnog lakiranja.

....

Uf, prevario sam se. Ti imaš Babylon crvenu?
Ta je baš komplcirana. Od temeljne do laka je posebna, 4 sloja. A sveukupno 9 različitih recepti za (istu) boju... komedija.
No barem nije tanka :D

Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Sad sam tek vidio tvoj post.
Ti imaš Babylon crvenu?
Ta je baš komplcirana.
Vidio sam kako su oni invalidi ofarbali :)
Ide ove godine opet na kasko ali u ovlašteni :)

Meni je boja na autu jedna od važnijih stvari, a jako rijetko neki proizvođač napravi lijepu boju. Uglavnom su to generic procesi, ali sa različitim pigmentom. Malo tko napravi boju koja se ističe(ali ne samo pigmentom).

Nego, kad je cura u autu, auto je odmah ljepši i to je činjenica. Pogotovo ako je auto već sam po sebi fora :cool:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Èestitam, jel to sad znači da su šanse za prodaju porasle? Ili ide auto oporukom dalje :D

Dee Jay

New member
Moja supruga vozi crvenog, a ja Crva, Recaro ide u crvenog za bebe. Tako da nema prodaje, a i cijena tj vrijednost mu raste svaku godinu. Nakon 11 godina jos nam nije dosadio. Nikako da se nesto pokvari, sve original.:cool:

Cutac

Prèkaroš
Nije mi se otvorilo na mobitelu, valjda adblocker nije dao.

Ima lijepe felge :)
Ali hebeš dizajn, bitan je V-Tec! :D

To je sve tvornički?

tomica0308

Well-known member
Èestitam na prinovi! I mene čeka to u 11mjs :D
TYPE R najljepsa jurilica, sviđa mi se mjenjač na povisenom (znam da imaju neke marke isto tako, al nije to to :D ), dok se VTEC ukljuci :D
Imao frend crnu, htio rucnom bacit zadnji bok a rucna neradi kad se auto krece i slupao ga. :hm:

Dee Jay

New member
Potpuno tvornicki, sve oem. Ja sam prvi vlasnik.
[ame]https://youtu.be/TmMEylaSMB4[/ame]
[ame]https://youtu.be/yZOi3wv9dg4[/ame]

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mogu se složiti s tim... naj Civic ikada.
Ali moram priznati da je i onaj stariji EG čudo, s obzirom da je izbačen 1991. godine dok su još aktualni bili drekeci poput Kadetta i duje...

Samo šteta što su otišli u potpuno u kürac zadnjih 10-15 godina... valjda ih je ta radijacija pojela. Zadnje dvije generacije su čisto mučenje za oči...

Dee Jay

New member
2 Cutac: Stara cesta nije za snimanje, mogao bi na hladjenje u Remetinec hehe... A tek kada moja supruga vozi, onda je to show.
2 Ivan222: meni osobno Civic kockasti, 1990 godina, šprih od auta, nema elektronike, samo mehanika, sjedis na podu, noge ravno, pozicija za volanom kao u Preludi. Vozio sam Swift gti prije cca 15 godina, to je slicna shema samo je Civic puno bolji auto, Swift je limena kantica, igracka. Taj Civic sa npr 1,6 motorom je imao 133 konja. Metak,a tek ivt sa 150 je bio zbilja jako brz. Pa kasnije vti sa 160 konja,iz 1,6 motora bas je bio raketa.
Uglavnom ima nesto u tim Hondama, tko zeli neka se javi, na Kneziji sam doma.
Iako, ponavljam, Civica niti ne vozim, moja supruga ga vozi.

Cutac

Prèkaroš
Žena ga isto čepi? E to je prava žena!

Kužim te za staru cestu, ali to je užitak slušati, pogotovo ako je dobar vozač.
U kojem si rasponu okretaja u dinamičnoj vožnji?

Dee Jay

New member
Civic ep3 ilti Type-r ima 6 brzina, vtec se pali na 5800 okrtaja, do tada se vozis prilicno ekonomicno, recimo u gradu si jako brz,a dovoljno je biti na 3500 okrtaja.
A kad zelis znatno ubrzati stavis u nizu ili dvije pa do 8250 okrtaja.
Na autoputu kad idemo npr 190 na sat, tu smo ispod vteca,tj na cca 5750 okrtaja,auto trosi ispod 9 litara.
Sa svojih 200 konja dan danas je ozbiljna prijetnja puno jacim autima. Moja supruga i ja imamo svaki po parsto krugova po Grobniku tako da imamo nesto malo iskustva.
Zadnjih par godina imamo ponude za crvenog za prilicno ''jaku'' lovu,ali naprosto nismo jos nasli auto koji ce dati takav osjecaj. A vozili smo aute i po 600 konja.
Neka nase dvije kceri malo osjete kako je kad mama potegne po gasu.
Crv ima 150 konja ali naspram Civica je kanta, super lezi ali mu fali 100 konja da bi bio brz.
Eto malo brze zenice:

temporary hosting photo

Mirage

Well-known member
Dee Jay taj Civic iz 91 s1,6 motorom je po meni bio i ostao vrh tako nešto malo a moćno strava imao ga je susjed dok sam ja bio klinac i često je s njim palio gume po ulici ma strava meni od auta za vatatu mačke i frajerisati se malo.

Na vrh