Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

liberty

Well-known member
:weeabooface:znam, i moj berlinGO je takve boje
ja to zovem - boja pješčane plaže jer ne znam kako da ju drukčije opišem ljudima

Krky

Lakerski profesionalac
ROFLROFLROFL
Care, svaka ti čast, popraviše mi ovaj kišni dan, bar pri meni u KC, neznam kak kod vas.

..kaj sam pročital o Trayalu, tu, po drugim forumima, Trayalovim stranicama, i kaj ja znam o Trayalu tjekom 20g u nazat, od svega toga mi je ovaj optimistićki post naj bolje legel.

Mi pod navodnicima stariji sjećamo se Trayala još za vrijeme Yuge!Moj stari ih je ima na Wartburgu i bile su i za ono doba dosta plastične a čujem da su sad bolje al ne puno!Trayal je kupio isto GY i čak ih imaš u ADAC-ovim testiranjima gdje ne dobijaju najbolje ocjene al i tko bi ugodio onim šupcima šta traže dlaku u jajetu!!Ako je dosta jeftinija i ne voziš trke uzmi to.

Dujo

New member
Sve je dobro dok ti ne pokvare dan... :D :D
Nadam se da ti taj dan neces dozivit..
Uzivaj u voznji i cijenu od 345kn.si mogao dobiti za S3.

Krky

Lakerski profesionalac
Sve je dobro dok ti ne pokvare dan... :D :D
Nadam se da ti taj dan neces dozivit..
Uzivaj u voznji i cijenu od 345kn.si mogao dobiti za S3.
Našel sam i save, za 330kn ali u ZG, KC-ZG 100kn i kusur goriva, i nema montaže i balansa koji bi me dodatno došel cirka 170kn i izgubim dan.
..a Artycu sam dobil za 294kn a montaža i balans su bili gratis.

Nego, pričat će se tu još dosta o Trayalu, možda da modovi naprave novu temu, tek sam napravil 40km sa ljetnima, i to po kiši, bilo je poprilično vode na kolniku, auto se drži odlićno, a vodeni klin ni neosjeti, buke uopšte nema, manje se čuju nego Pireli 3000 i 6000, prstom kad probam stisnut gumu, izgleda mekana, bar za sad, osječam da je auto za zeru mekši po oštečenom kolniku i manje lupa makar je 185/60/14 a do sad je bilo 175/65/14 auto bolje sluša volan.
..eto prvih dojmova ljetne gume, još ih bum vozil 10-15 dana kad lupi prvi mraz, pa stavljam Artycu na čeličnima, svakako javljam karakteristike...

zujo

New member
HAK objavio rezultate testiranja zimskih guma

Hrvatski autoklub objavio je rezultate testiranja zimskih guma, u tri različite dimenzije: 165/70 R14 T, 205/55 R16 H i 215/65 R16 T, provedenog u suradnji s partnerima – europskim autoklubovima. Iscrpna testiranja provode se dvaput godišnje s ciljem informiranja vozača uoči ljetne i zimske sezone i olakšavanja izbora u kupnji

http://netmobil.net.hr/vijesti/hak-objavio-rezultate-testiranja-zimskih-guma

liberty

Well-known member
ljudi
trebao bi staviti zimske gume na Berlingača
primjetih da mu je dizalica za razliku od ostalih automobila
prilično jednostavna za koristiti
pa je moje pitanje slijedeće: zadnji put sam mjenjao gumu na Ladi
i sad me ono strah promijeniti ih na Berlingu
a montirao bi natrag zimske gume koje su već na felgama (imaju oznaku koja je koja od prošli puta)

jel mogu tu ja šta zajebat, da oprostite na izrazu
ili ne dotegnut nešto pa po autoputu glumiti žabu na 3 kotača
mislio sam dotegnuti sve ručno s ključem koji dolazi uz dizalicu
i to stiskajući postepeno vide po dijagonali na svakom kotaču

puno mi je dati za zamjenu guma 200 kn, a kvragu ne vjerujem svom umijeću:D

pomagajte:angel:

Krky

Lakerski profesionalac
:D pa kak bi da ti na cesti treba?=:D
nemaš kaj zeznut bitno je stegnut dok ne zacvili šaraf:D ili dotle dok ne poćne voda ić it njega:D:D
grdi su ti vaši vulkići, 4 skine 4 stavi 200kn:disgusted::disgusted::eek::surprised:

u KC 40kn

Marko

Well-known member
mislio sam dotegnuti sve ručno s ključem koji dolazi uz dizalicu
i to stiskajući postepeno vide po dijagonali na svakom kotaču
Pazi kak kotač deneš gore, budi siguran da je on dobro sjeo i da je centralna rupa kak spada, stavi šarafe i zašarafi do 3/4 ključem spusti dolje auto s dizalice i onda zategni do kraja ručno i na kraju još zetegni s nogom do kraja (lupi petama)!!!

Krky

Lakerski profesionalac
Pazi kak kotač deneš gore, budi siguran da je on dobro sjeo i da je centralna rupa kak spada, stavi šarafe i zašarafi do 3/4 ključem spusti dolje auto s dizalice i onda zategni do kraja ručno i na kraju još zetegni s nogom do kraja (lupi petama)!!!
Reci evo, sve za Citroen:D:D

deda

New member
Sa kljućem koji dobiješ uz auto ćeš kitu labodovu zašarafit,a otpustit vijke na cesti nema šanse.Tko nema osjećaj za stezanje nek si kupi kilo kljuć za kotače,max stoji do 150kn i miran je, jel dosta ili previše stegnuo.

zujo

New member
Sa kljućem koji dobiješ uz auto ćeš kitu labodovu zašarafit,a otpustit vijke na cesti nema šanse.
Ja sam polomio svoj original ključ. Baš je bio mekan.

Nego, jel ima itko iskustva s protektiranim gumama? Jel istina da se mogu raspasti iz čista mira?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh