Evo da malo apdejtam stanje sa Xsarom. Par postova prije sam stavio moguću cijenu ovlaštenog servisa za izmjenu zupčastog remena. Naravno da nisam otišao tamo. Na preporuku jednog forumaša (Dalibor - zahvaljujem ovim putem) sam otišao u Veliku Goricu kod majstora koji je napravio kvalitetan posao i mogu reći da sam zadovoljan. A ovako izgleda račun:
Jedino sam ja donio ulje Total 7000 10w40 (4l - 110kn), filter goriva i ulja (Bosch, 100kn)
Stanje starog zupčastog remena i klinastog remenja (2) je bilo zabrinjavajuće. Stavim slike kad ih pronađem. Oba klinasta su bila ispucana od starosti, a zupčasti je na oko bio ok. Dok se ne presavije, a tada se vidi da je on između svakog zupca ispucao. Ustanovljeno je da je i semering radilice slinio pa je i on zamijenjen.
Ali, da sve ne bi bilo savršeno - sumnjao sam na kvar ventilatora hladnjaka (desni, pošto su dva na xsari). Majstor je na žalost potvrdio moje sumnje. Krepucnuo ventilator. Još veći problem je što lijevi ventilator poprilično vibrira, jer je iskrivljen (valjda od godina), pa bi se moglo dogoditi da ode i on, a onda sam nahebao.
Dobio sam informaciju da set ventilatora zajedno sa nosačem ide za oko 1700 kuna, pa bih molio komentar i savjet od ljudi koji se malo više kuže u problematiku.
P.S. Nije mi namjera reklamirati navedeni servis, račun sam stavio da ljudi mogu dobiti dojam razlike ovlaštenog i neovlaštenog servisa, te okvirne cijene servisa zupčastog remena.