Evo našel sam jedno mišljenje osobe koja je kupila i isprobala TRAYAL ARTICU
Pozdrav,pre neki dan resih da stavim zimske gume dok nije pocela guzva,plan je bio da stavim winter1, medjutim tokom istrazivanja cena odlucio sam se za trgovca koji nudi komplet uslugu, montaze i balansiranje.Pre sto je majstor otisao do magacina sa winterama,pitah ga i za opciju trayalovih guma ,on mi ponudi ARTICU jeftinija nekih650 dindzi od wintere,a ja kao i velika vecina naseg naroda sam bio nepoverljiv prema tom proizvodjacu i rekoh majstoru da donese da je odmerim od oka dali da ulazim u avanturu ARTICA.Medjutim posle par minuta iz magacina izlazi majstor sa 4 gume( ,moja procena je trajala celih 10 sekundi a odluka je bila
da montiram Articu.
-guma je mekana slicna winteri mozda za njansu i meksa
-sara izgleda veoma savremeno,mikro segmenti izuzetno elasticni
-sara izuzetno duboka 2mm dublja od wintere
-zavrsna obrada vrlodobra
-radjena na najnovijoj nemackoj masini za gume(majstor rece da su probnu seriju pustali nemci 5000 kom i da su kod njega doneli uzorke radi provere balansa ,on napunio magacin sa 400 kom)
-guma se razlikuje u odnosu na t 200,meksa je
Ponasanje u voznji odlicno po suvom(mozda sam poranio sa montazom?),tisa guma od letnjeg BRIGESTONE b250,udobnija preko neravnina,pumpa se na 2.2 bara,za zimu videcemo ali mislim da ce se pokazati dobro i po snegu