Alo škoda
Alo škoda
znam čovjeka koji ih ima na vozilu od 550000 kn guma nokian hakkapeliita 7, a na drugom vozilu 210000 kn ima NOKIAN WR A3 (da ne reklamiram vozila). kaže da su dobre, ne vjerujem da bi imao te gume na autima da nevaljaju jer ima love za razvikanije marke. zanima me još koje mišljenje, jer 100 ljudi 100 čudi i 100 žena 200 sisaOsobnih iskustava nemam ,ma kolko čitam po ostalim forumima,ljudi ih dosta hvale :whistling:
Dogovor proizvođača auta sa dobavljačem guma ti ide otprilike ovak:trebate 2 milona guma po toj i toj cijeni,ok može,ali stavičete dimenziju tu i tu.Zašto,zato jer tu dimenziju nitko još ne šljaka ili šljaka u maloj seriji i onda kupac automobila kasnije nemre niš drugo kupit nego samo njihovu gumu.Dok ostali proizvođači usvoje tu dimenziju,oni su već isplatili nižu cijenu tvornici automobila.Upravo zbog te igre ima milion dimenzija,što je besmisleno i nepotrebno,ali tko ga šljivi,bitno da se digne kinta i teraj dalje ispočetka.A jesi vidio koji "deal" imaju s citroenom ? Uvjek izmisle neku nestandardnu dimenziju koja je uvjek pun k.... skuplja
Mislim da je ovakva vožnja opasna, ali zahtjeva otvoriti drugu temuNe kužiš, ja se dobro spustim tak da dalje po ravnici šajbam bez da denem u brzinu do drugog raskrižja
kak misliš u dol kočim, čemu, dobro da oče iti bez gasa kaj bi ga još zaustavljal:thinking:
pa kaj ti to ne radiš nego trošiš motor tam di ne treba :shock:Mislim da je ovakva vožnja opasna, ali zahtjeva otvoriti drugu temu
Izvrsne! Prije nekoliko godina imao sam zimske 205/55-16, više se ne sjećam oznake, ali bile su vrlo slične tzv. čeparicama. Odlične na snijegu. Zadnju sezonu sam ih vozio i ljeti, a tada postaju relativno bučne. Zadnje sam imao WR G3 205/55-16, to doduše i nije prava zimska guma (označene sa M+S), na kiši i blatu nema šanse da bi prokliza', a na snijegu nešto lošije, ali i dalje vrlo vrlo dobre. Ne troše se brzo i nisu bučne.NOKIAN ljetne, zimske... kakve su gume, jel ima netko iskustva? po testovima su preporučljive i ne zaostaju puno za "popularnima"...
Ne znam da li sam dobro shvatio, ali zar M+S nisu pravu zimske? Mud + Snow...koliko ja znam...Izvrsne! Prije nekoliko godina imao sam zimske 205/55-16, više se ne sjećam oznake, ali bile su vrlo slične tzv. čeparicama. Odlične na snijegu. Zadnju sezonu sam ih vozio i ljeti, a tada postaju relativno bučne. Zadnje sam imao WR G3 205/55-16, to doduše i nije prava zimska guma (označene sa M+S), na kiši i blatu nema šanse da bi prokliza', a na snijegu nešto lošije, ali i dalje vrlo vrlo dobre. Ne troše se brzo i nisu bučne.
Ok, to mi je nova informacija, hvalaZimske gume moraju imat, osim oznake M+S, oznaku pahuljice
Ne moraju.Zimske gume moraju imat, osim oznake M+S, oznaku pahuljice
http://www.autokreso.hr/gumeinaplatci/savjetodavni3.jpg
E, pa moraju po novomNe moraju.