Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

BlondieRi

New member
Ma i ja pikiram na Fuldu, imala sam cjelogodišnje na Micri i skroz su ok, a i osoba preko koje nabavljam ih preporuča. Znaci moram provjerit gdje su proizvedene...

Hvala!

BlondieRi

New member
Ne, necu cjelogodišnje na Picassi; trebaju mi zimske 185\65\15 pa me zanimalo (post je prebacen sa jednog drugog) mišljenje u vezi omjera kvaliteta/cjena.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ja zadnja dva seta zimskih odvozio na Savi Eskimo... mislim da ću i dalje nastavit jer sam zadovoljan, i mislim da je najbolji omjer cijene i kvalitete... za 200€ i manje obuješ cijeli auto.

Po snjegu prolaze i gaze bez problema, gdje god prednji branik dozvoli, pa i malo više :D
Po suhom sve super, kad je baš mokro pomalo i problema nema. Niti potrebe za nešto skupljim...
Ako je toliko grda situacija sa vremenom onda ili dekica i čaj ili 4x4. Za sve ostalo tu je Eskimo

Dujo

New member
Eto mene nazad :hello:

Molim vaša mišljenja u vezi guma. Znači, imam 3 opcije:

1) Yokohama 447 kn
2) Bridgestone 512
3) Fulda 454

Naravno, govorim o zimskim gumama, u cjenu je uključena i montaža. Imajte na umu da sam ipak (fala Mu) iz Rijeke pa nije da cu svaki dan šlajfat po snijegu i ledu...

Hvala unaprijed :angel:
Kod ova tri branda samo gledaj sto ti se vise svidja (profil,ime,brand) jer sve ostalo je u par deka na vagi i sve su vrlo dobre!

deda

New member
Zakaj svi mislite da su zimske gume bitne kakve su po snjegu,pa kolko se uopće voziš po snjegu,to je najmanje važno,najbitnije kak se ponašaju na vodi po hladnom i suhom,ljigavom,eventualno poledici,sve ostalo je manje bitno.Svaka zimska guma dok je nova i nije istrošena ide po snjega bez problema,odnosno tamo gdje ne možeš sa bilo kojom,nečeš proči ni sa jednom.

zujo

New member
Deda, meni je najbitnije kako se ponaša po snijegu jer se kod mene slabo čiste ceste a k tome je još i dosta strmo. A po kiši svaka guma ide samo treba prilagoditi brzinu.

Pepi

New member
Ima li netko kakav prijedlog za nove ljetne gume koje namjeravam kupiti na proljeće. Auto je C5 2.0 HDI, dimenzije guma 195/65/15. Continentalke ne želim, jer su mi se ove istrošile prebrzo (cca 35000 km prešao) i kao da vozim kao neki manijak, a ne kako priliči vozaču C5. Nisam gledao kad sam kupovao gdje su napravljene, ali za ubuduće obavezno. Možda je i to razlog prebrzo istrošenih guma. Za sad razmišljam o Goodyear Efficient Grip Performance i Dunlop sport blueresponse. Hvala na savjetima.

Pepi

New member
Ne, H je indeks. Međutim, ipak su se obzirom na moj stil vožnje prebrzo istrošile. A i da je bio T, opet isto, jer ja se malo vozim (godišnje 8000 km u prosjeku), a ta vožnja je autocestom 90-100 km/h, grad 50, a otvorena 60-70. Kako sam naveo negdje drugdje, zimi je auto u garaži. To držanje ceste meni po mojoj vožnji ne igra baš ulogu...Mogu se još i na ovim voziti po suhom cijelu ovu godinu, ali ipak nije preporučljivo...

kerber

New member
Ima li netko kakav prijedlog za nove ljetne gume koje namjeravam kupiti na proljeće. Auto je C5 2.0 HDI, dimenzije guma 195/65/15. Continentalke ne želim, jer su mi se ove istrošile prebrzo (cca 35000 km prešao) i kao da vozim kao neki manijak, a ne kako priliči vozaču C5. Nisam gledao kad sam kupovao gdje su napravljene, ali za ubuduće obavezno. Možda je i to razlog prebrzo istrošenih guma. Za sad razmišljam o Goodyear Efficient Grip Performance i Dunlop sport blueresponse. Hvala na savjetima.

Također namjeravam na proljeće nove ljetne gume kupovati, ali u dimenzijama 215/55/16 s obzirm da imam takve felge, s tim da planiram pričekati neko vrijeme još oko istraživanja i odabira guma. Obično pregledam koje gume je ADAC imao na testu, pa onda prema tome počinjem pretraživanje i istraživanje koje su kakve. Za zimske gume sam prema tom modelu odabrao Continental wintercontact T850, ali u dimenzijama 195/65/15. Naravno kakve su temparature ove zime čini se da će biti bolje da ih nisam niti kupio. :)

Dujo

New member
Za sad razmišljam o Goodyear Efficient Grip Performance i Dunlop sport blueresponse.
Te dvije o kojima si razmisljao ce se isto ili cak brze trositi od Contia, za Dunlop sam siguran jer vec probano..
Ako zelis gumu koja ce izdrzati puno km. onda trazis sa oznakom ECO..
No budi svjestan da ta guma i "ne lijepi" kao ove koje si naveo i koje se brze trose..
To je kao njihov sinonim za gumu koja daje malo otpora (auto manje trosi) i traje dulje od ostalih (prevali vise km.da se ne potrosi gazeci sloj)..

Trenutno na autu imam Fuldu HP EcoControl 205/55-15 i za prvih 10tkm.sam zadovoljan sa "potrosnjom" gume a sa ponasanjem, t.j.drzanjem vozila na cesti PREzadovoljan..

Nema gume koja ce drzati auto na cesti kao luda a trajati 5g.ili vise a da se ne istrosi..
Gledam to iz kuta motocikliste, na jurilicama su mi gume uvijek trajale do 10tkm. Iako sam imao takav motocikl nisam vozio kao "manijak", imam prijatelja koji na R1 sprzi set novih guma dok ode u Osijek na motorijadu i natrag.
Dok na endurima i skuterima gume mi traju i preko 30tkm.

Deda je odavno rekao da vulkanizeri bi trebali nuditi gume po klasi auta i stilu voznje.. Dok to kod nas nije bas tako, vec ti nude jeftino smece ili neku alternativu koja nije za tvoj auto/stil voznje..

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh