Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

mamut

C5
Donator foruma
jedno informativno pitanje, baš me zanima

dal je po gume gore vozit zimske po ljeti, ili ljetne po zimi?

zanima me samo ''kako se gume osjećaju'' :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Zimske ćeš svakako uništiti vožnjom preko ljeta. A ljetne nećeš uništiti vožnjom preko zime.

Al u oba slučaja si povećavaš šanse uništenje cijelog auta :D

markan1000

Well-known member
iskustva kupnje s Tomketa?
Kad sam uzeo c3 na autu su bile dvije nove Nokian Weatherproof cjelogodišnje gume, i dvije prastare ljetne Michelinke. Sad bi se obnovio s dvije nove Nokian, ali ne mogu ih pronaći nigdje ni za lijek, osim na Gume.com.hr (520 kuna) i na Tomket e-shopu (400 kuna).
Razlika u cijeni ogromna, pa me zanima ima li netko iskustva kupnje s Tomketa...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nije bilo problema, al u zadnjih godinu dana što pratim, su dosta poskupili... ima jeftinijih riješenja. Makar ovo što ti govoriš je jeftinije.
To je 185/60/15?

Uvoznik Nokiana za HR je Vulkal, kod njih su oko 430kn... isto ti je i preko Malla

PS... evo gledam, i na Tomketu je 430kn... gledaj rađe 4D model.

markan1000

Well-known member
Ti meni šalješ zimske, a ja tražim cjelogodišnje Weatherproof model, jer takve dvije nove već imam naprijed, pa ću iste takve dvije uzeti i za nazad... 14-ice.
I taj model ne mogu nigdje pronaći, pa čak ni u vulkalu, nego samo na ova dva mjesta

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Aha, onda bi ja rađe Tomket iliti najjeftinijegume... oni su bar donekle provjereni. A gume.com.hr sa google prijevodom stranice neću ni spominjat :D

tomica0308

Well-known member
Ja uzeo prije koju godinu ljetne u najjeftinijegume.com. Dostava za 1tjd i novi DOT bio. Samo treba pratit cijene jer skacu svaki par dana kad akcija traje

markan1000

Well-known member
nakon što sam pohvalio Tomket, jedna pokuda za Ekupi. Preko njih sam uzeo Goodyear UG9, u subotu bio na montaži. nakon montaže skužim da su tri gume Made in Slovenia s jednim DOT-om, a jedna guma je Made in Germany s DOT-om različitim od ove tri... pozitivno što su sve novi DOT, ali mogli bi na takve stvari paziti

Mirage

Well-known member
Dečki jel moguće da na dvije gume imam dot a na dvije nemam.

Naime moje save su made in Germani ? i na desnoj strani je dot iz 2017 a na lijevoj ne mogu pronaći dot jednostavno ga nema.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh