Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

bikerbj

Member
e ovako....kad sam kupio svojeg c5 na njemu su bile 205/55x16 gume, sad su na drugim felgama 215/55x16 koje bi trbale biti original mjera....mene zanima dali ove 205/55x16 91T mogu ići na taj auto a da nebude problema....

Cutac

Prèkaroš
Pa indeks brzine je recimo nebitan, ali opterecenje je bitno. Mozes voziti sporo, ali sumnjam da ces maknuti dijelove s auta da bude laksi.

Evo mene opet s gumama :D

Definitivno su 205/55/16.
Sad.
Ništa od Save, a umjesto da idem na sigurno i uzmem UG9, tražim još preporuka.
Nemam pojma što da uzmem. Svatko nešto hvali.
Na VTS-u su stare Bridgestone koje su super, ali su stare, pa mi je zato Bridgestone u dobrom svjetlu.
Kolega ima tri auta i na svima je General Tire i za zimu i za ljeto i kaže da nema nikakvih zamjerki, a opet nigdje nema testova tih GT guma.

Ima tko kakav savjet?

Cutac

Prèkaroš
Jel to sarkazam radi tog smajlica? :thinking:

Koliko vidim, prije par godina su bile medju najboljima, a kisa je i dalje mokra, zima i dalje hladna, tako da... :grin:

diegos

Well-known member
Nije sarkazam. Nego s obzirom na gore spomenute General Tyres, Save itd... Mislim da si dobro izabrao... :) I ja sam prošle godine pikirao LM001, ne sjećam se zašto je na kraju ispala iz igre...

Cutac

Prèkaroš
Vec sam i rekao. Spominjat cu sve te budget gume i na kraju kupiti da valja :D

Zovem Došlića u Bosni.
"Dobar dan, imam pitanje. Jel imate Bridgestone LM001 u toj i toj dimenziji?"
"Ima."
"Koliko su?"
"170 maraka(100 kuna više nego kod nas)."
"Koje su to, jesu to LM001?"
"Tos ti nove bridžstonke."
"Da, ali koji model."
"Nove bridžstonke zadnji model."

Pitam za Hankook, ne stignem ni reći model(a više ih je), on odmah puca cijenu.

Jel netko zna koje su "nove zadnji model"? :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nema. Najavljivali su zamjenu za LM001, al izgleda da ništa od toga. LM ima sigurno već nekih 4 godine da je u proizvodnji. Tako da zadnji model je, ali nova nije.
Ista stvar im je i sa ljetnim... nikako nova RE003 da dođe. A RE002 je praktički već u povjesti.

Èudno posluje Bridge u zadnje vrijeme :wtf:

Milosh

Test
Otkud ti nadje da zoveš Doslica!

Napisao sam negdje prije (ne znam jel bilo u ovoj temi), zovi Energy d.o.o. i Taxi Bar, oba u Gradisci.

Još nešto, pojam "model gume" i naziv modela, ne postoje u glavama većine trgovaca u BiH, osim kod onih koji se bave samo gumama (kao ovi gore navedeni).

Sent from my Ei-Nis E1 - using buggy and annoying Tapatalk

Cutac

Prèkaroš
Frend za Alteu isao kod Doslica pa preporucio.

Ajd budem ih nazvao da vidim sto kazu.

Frend isao kod Doslica pa preporucio.

Budem nazvao ove.
Ali svasta da mi ne moze reci model gume. Dzaba povrat poreza kad ne znam po sto idem...

Nesto se posemerilo pa sam dva puta pisao post.

RI14

New member
Već sam zaboravio kako je to bilo sa Slovencima, ali vi koji ste već kupovali u Bosni, na koji način vratite PDV?
Odmah s računom na granicu, pa nazad kod trgovca po povrat?
Poslije, naši gnjave s provjerom šta je u bunkeru ili...?

Cutac

Prèkaroš
Milosh, to je to, razlika u cijeni se ne isplati benzina do Gradiške.

RI14, koliko znam, to je procedura. A porez i carinu moraš platiti osim ako je prijelaz "lokalni" ili ako znaš nekoga.
Ja imam kolegu koji samo mahne iz auta i prolazimo :whistling:

RI14

New member
Ma ići ću sljedeći tjedan relaciju Bihać i B.Gradiška, pa bih možda iskoristio priliku u Gradišci za zimske ako mi se bude isplatilo.
Ali nazad idem opet preko Izačića, tako da ako Bosanci i jave našima u Gradišci za povrat poreza, nekako se nadam da ovi na Izačiću neće znati. :hm:
Osim, naravno, ako me stave sa strane na pregled, to mi je jasno.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh