Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

markan1000

Well-known member
Pozdrav.
Jedno pitanje, uspio sam na Njuškalu utopiti svoje Bridgestone Turanza ljetne gume, i sad sam u potrazi za novima. Izbor je nekako pao na Dunlop Sport Blueresponse, na ekupi imaju super cijenu od 459 kuna komad. Išao sam gledati što na Njuškalu nude od novih guma, i naletim na oglas http://www.njuskalo.hr/gume/gume-dunlop-205-55-16-ljetna-4-kom-oglas-22390308
Dakle, 390 kuna komad. E sad, muči me u oglasu prvenstveno cijena, jer je to nenormalno niska cijena. Drugo, ako je netko kupovao te gume nedavno, je li moguće da one nemaju na sebi one šarene crte koje obično postoje na novim gumama (ove iz oglasa ih nemaju). I treće, postoje li (kineski) lažnjaci?

mariola

Active member
I? Koji im je ovo DOT? Nikad vidio ovakav dosad...sve gume koje sam kupovao/vidio imaju 4 znamenke u dotu (prve dvije kalendarski tjedan i druge godina) ovo prvi put vidim da je DOT - K5CB.

Jose

predsjednik države
Ja sam kupio te Dunlopice nedavno. Nemaju ni moje one crte/konce.
Dobra guma zasad.
Ako je cijena preniska, vjerovatno je DOT starije godište.

markan1000

Well-known member
Kakvo je vaše mišljenje o vožnji sa zimskim gumama ljeti? Pitam jer imam sad na autu zimske gume koje više ne bi koristio sljedeću zimu, pa sam se mislio potrošiti ih do kraja. Koliko sa uspio iskopati po netu nije najsretnije rješenje, ali nije ni totalna drama, pogotovo u ovom slučaju da se više ne bi kasnije koristile zimi...

Spawn

Well-known member
Ja sam imao zimske ljeti 3 sezone na starom autu. Samo pici. Trajanje gume se smanjilo 70% ali ako ih bacas,drzat ce odlicno tih par mjeseci. Jedino sto mi je smetalo je pojacana buka i skripanje na glatkim povrsinama, npr parking u nekom centru i sl.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Za laganini vožnju će poslužit... ali ništa više od toga. Mučenje ako se mene pita.

Cutac

Prèkaroš
Ja osobno ne bih to radio. Vaznija mi je sigurnost mene i obitelji nego da izvučem zadnji centimetar iz zivotnog vijeka gume.

diegos

Well-known member
Evo samo za info ako nekog zanima kupovina u Slo, stigle mi od Lašiča gume Dunlop sport maxx rt2 i dot je 0217, made in germany... Sve 5 sto se tice kupovine

markan1000

Well-known member
Ja sam na kraju preko ekupi uzeo 205/55/16 Dunlop Sport Blueresponse, po 436 kuna komad, DOT 2016, isporuka odmah sljedeće jutro... Sutra ide montaža

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Evo samo za info ako nekog zanima kupovina u Slo, stigle mi od Lašiča gume Dunlop sport maxx rt2 i dot je 0217, made in germany... Sve 5 sto se tice kupovine
To si sve preko neta obavio, dostava besplatna?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh