Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Spawn

Well-known member
Ma nije problem 200-300kn po gumi vise nije da ih kupujem svako malo,do 1000kn bih isao,mislim ,nego me zanimaju te jer su dobile jako dobre ocjene. Potrosnja C,Kisa B i buka 69.

ssocapi

Member
Ej,ekipa..da se i ja ukljucim malo u spiku:) kupujem ljetne gume 205 55 16 i nakon skoro dva mj.guglanja izbor je pao na uniroyal rainsport3 kod furlana..4gume+montaza,balans i novi ventili 243eura..nigdje nisam nasao povoljniju cijenu,nadam se da je i guma ok..dvoumio sam se izmedu njih i vredestaina sportrack5,ali i sam furlan je rekao da je uniroyal bolji izbor..ujutro idem po njih,pa javim kak je bilo

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Varira od dimenzije do dimenzije, ali tko je blizu ili mu je usput... zašto ne.

PS

Ja sam ih već par puta naručio iz Èeške... a hrana za životinje dolazi iz Poljske :D U Hr rijetko šta ima računicu.

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
zdeslav1967: fulda ecocontrol nije isto kaj i fulda ecocontrol HP? Jer imaju samo ove prve

HP je model iznad obicnog ecocontrola,
izvana su slične ali je HP guma za ozbiljnije aute većih dimenzija,
fulda je neka srednja klasa na razini firestona avona hankooa,
ali nađe se i koji isplativ i dobar model,
običan ecocontrol je za male gradske aute
Hvala Dalibore! Jasno mi je sad.

Za StreetResponse 2 kažu da je slaba na mokrome, a za ove ECO-nešto gume (Fulda) da se brzo troše. :) Zel bum Fuldu, pa kaj bude

ssocapi

Member
Mislim da se isplati,iako to nisu velike uštede,ali ovak kako Ivan kaže,kome je usput,zašto ne? kod nas online najjeftinije što sam našao uniroyalke je bilo između430-450kn dok je u slo 409kn samo guma..znači ove što sam uzeo su dot1816 made in portugal:confused:premalo sam vozio za neke utiske,a i čekam prvu kišu da je testiram,iako nisam ja baš neki reli vozač i ne divljam jer ni moj pikaso nije za divljanje..više za krstarenje:grin:p.S.pitao sam majstora koji mi je montirao gume za vredestain sportrack5 i ima samo riječi hvale za nju..tak ako netko ima nedoumicu oko guma neka je ima u vidu..još samo da u pon.prođem atest i mogu uživati u vožnji:whistling:

Dalibor

Dado Tornado
za 205 je bolje maxx, bluresponse je više za npr. 175, 185, 195, maxx ima bolje karakteristike kod širih guma, a blueresponse kod užih,

naravno ako ih nađeš prema promjeru odnosno colima, kako si napisao W, maxx je vjerojatno za šire gume nižeg profila, sa manje "mesa" ali s više cola

Jose

predsjednik države
Ove sezone moram mijenjati ljetne gume.

Kako preferiram premium kategoriju, u užu konkurenciju su ušle:

Continental ContiPremiumContact 5 91W - 135 KM (cca 69 €)
MICHELIN ENERGY-SAVER 91V- 132 KM (cca 67,50 €)
Goodyear EfficientGrip Performance 91W - 125 KM (cca 64 €)
Dunlop Bluresponce 91W - 125 KM (cca 64 €)
BRIDGESTONE T001EVO 91V - 125 KM (cca 64 €)
Pirelli P7 91V - 110 KM (cca 56,50 €)

Neki savjet - uloženo/dobijeno?
Auto je C4 1,6 hdi, 68 KW, tako da mi index brzine i sl. nisu bitni.
Volio bih s njima preći bar 30-35.000 km (4-5 sezona).

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh