Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Cutac

Prèkaroš
Ne, krecem na prave proizvidjace, Savu :D
Kao sto sam rekao, malo po malo i evo me na premiumu :whistling:

Linglang Turbočang lol

Cutac

Prèkaroš
Sava-General-Sava-General i tako... :D

Jel ima netko iskustva sa Bridgestone T001 Evo ili Dunlop SP SPORT MAXX RT 2?
Razlika je 8 kuna za set, a testovi su nekonzistentni. Neki navode neke mane, drugi to pišu kao plus...
Mislim, obje gume su među prve tri sa Contijem, ali opet...

Cutac

Prèkaroš
Ja sam o objema gumama čuo samo dobre riječi, ali za 8 kuna razlike ne znam odabrati.
Sa Dunlopom imam super iskustva sa c4, a bome i sa Bridgestoneom. Jedino bih imao oba seta na VTS-u Bridgestone, ako njih uzmem. :D

A sudeći po vremenu, još malo pa će ljetne. Tj. već bih promijenio da ih imam :D

A zna tko di naći jeftinije? Najjeftinije je u Vulkalu, mogu još u Bosni pogledati.

diegos

Well-known member
Imam ja sport maxx rt2 225/40/18, cca 12.000 km i meni su dobre... Nije da sam nesto vozio na nož, a mogu ih usporedit jedino sa smecem zvanim michelin sport pilot (3 cini mi se). Ok nisu michelinke bile ganc nove ali niti istrosene. A Dunlopice sam kupio jer je ponestalo Continentalki, a isto su bile među najboljima

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Cutac

Prèkaroš
225/45/17.
A cijena, šta ja znam. Hoću dobre gume, eto. :D Vidiš i sam da sam krenuo sa Generala i došao na Dunlop.
Jedino ne znam kako se kreću cijene, jel ih dižu pred sezonu? I osobno mi ne bi smetao 2017. DOT ako to donosi parsto kuna uštede.

Memphis

Active member
Ti meni šalješ zimske, a ja tražim cjelogodišnje Weatherproof model, jer takve dvije nove već imam naprijed, pa ću iste takve dvije uzeti i za nazad... 14-ice.
I taj model ne mogu nigdje pronaći, pa čak ni u vulkalu, nego samo na ova dva mjesta
Ja sam te Nokian cjelogodišnje lani tražio i nigdje ih nije bilo. Jedino u Sloveniji. Na kraju sam uzo GY 4Season Gen-2.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nemaju gume baš sezonske fluktuacije cijene, a i na DOT17 sigurno neće biti popusta skoro.

Ako treba baš ušparati koju kunu, osobno bi otišao pogledati ove, solarno 200€ oće neće:
https://www.njuskalo.hr/gume/goodyear-eagle-225-45-17-oglas-23621319
Ako su u stanju kakvom bi trebale biti (500km), moglo bi se dobiti 95% gume za 50-60% cijene. I svakako bolja od bilo koje nove gume te cijene.

No ako se baš ide na nove nove... 550kn su budget gume, 600kn mid-range, a 700kn premiumi otprilike.
Po meni ta ušteda od 400-600kn nije dovoljno opravdanje za izbor jeftinijih... Naravno, mogu razumit da netko ima konkretu želju isprobati npr Hankook, Fuldu ili slično eksperimenta radi, i OK.
Ali ako bi htio igrati na sigurno, osobno bih potražio Conti SC5 ako ima negdje još koji komad. Dunlopice bi mi bile plan B... zimske su im dobre, dao bi šansu i ljetnima.

Cutac

Prèkaroš
Možda čak i nazovem ovog za GY, čisto da vidim što kaže. Kako se prepoznaju protektirane gume?
Ako treba baš ušparati koju kunu
Nije da se treba, ali svakako je poželjno. Ušteda bi bila oko 1200 kuna, to zasigurno nije malo.

MR47

Member
Sava Intensa UHP 2, to bi bio moj izbor. Imam iskustva čovjeka koji je imal 225/45/18 Toyo i te su ružile ko sam vrag. Sprdali smo se tjedan dana prije iz Save,onda kad mu je vulkanizer preporučil baš Savu,ostali smo onak... Da velim,isti je jako zadovoljan gumama,tihe su,dobro drže cestu,a najbolje je kaj su s nekim popustom kod slovenskih susjeda s montažom došle 300 eura.Ja sam u obzir uzel i Dunlopa,ali se brzo troše. Na jednom BiH forumu su čak rekli da postaje dosta plastična nakon 2 godine.To nemogu potvrditi.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Na protektiranima mora to i pisati
3.2.9 u slučaju guma koje se mogu obnavljati, znak »obrnuto W« promjera najmanje 20 mm ili natpis »REGROOVABLE« izljeven na jednoj ili objema bočnim stijenkama
PS
krivo je kopiralo... uglavnom nije W nego znak Omega.

Cutac

Prèkaroš
Ok, budem potražio znakove ako budem gledao gume :)

Ja sam na Savi bio i više je nema u Vulkalu pa je i to razlog prelaska na viši nivo.
Ali od još ljudi sam čuo da prema UHP 2 nemaju ama baš nikakvih zamjerki.

MR47

Member
Ako te zanima Sava u dimenziji 225/45/17,ja imam dobrog frenda koji će ih nabavit i montirati po dobroj cijeni,tako da se meni u Sloveniju ne isplati.Za detalje na pm da ne reklamiram.

Cutac

Prèkaroš
Sad sam se sjetio Bosne :D
Krajina auto, vidim neke Generalke za 450 i još dolje PDV 15% i gratis špur. To moram nazvati da vidim što kažu za ostale brendove.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh