Književnik Arthur Hailey napisao je nekoliko vrlo popularnih i kasnije ekraniziranih romana, među kojima su najpoznatiji: Hotel, Aerodrom, Kotači itd. Baš sam se sjetio ovog zadnjeg, u originalu Wheels, koji govori o automobilskoj industriji. Hailey je bio poznat po tome što je tematiku vrlo dobro proučio pa se iz njegovih romana moglo dosta naučiti. Sjećam se (davno sam to čitao) u romanu Kotači je bilo puno informacija kako ide proizvodnja automobila od ideje do prodaje. Da ne duljim, prisjetio sam se zanimljivog detalja: oni koji su bili dobro upućeni u proizvodnju i bili u mogućnosti birati, izabirali su aute proizvedene određenog dana u tjednu. Ne sjećam se detalja ali otprilike, auti proizvedeni u ponedjeljak nisu nikako na nivou, srijeda i četvrtak su najbolji dani itd.
Vidimo da neki imaju same primjedbe na C4 i za njih je to poluproizvod, neki drugi su oduševljeni, pa mislim možda su svi u pravu. Moj C4 je možda proizveden u četvrtak; vikend se bliži, radnici su dobre volje i auto je zašarafljen kako treba.
Neki su dobili auto proizveden u ponedjeljak, kiša je padala, PSG doma izgubio, priča se o otkazima, radnici mrzovoljni i auto pušta vodu. Ha ha možda je baš tako.