Paljenje lampice motora na većim brzinama, rađena dijagnostika (DPF ili nešto drugo)

viper

New member
Pozdrav svima!

Novi sam na ovom forumu, naravno zato što sam se prije nekih cca godinu dana ponovio sa Citroen C3 1.4 HDI 2013. modelom.

Međutim, brzo sam primjetio da mi se na autoputu pali lampica motora sa upozorenjem Engine fault: Repair needed nakon što duže vremena vozim na većim brzinama odnosno većem broju obrtaja (konkretno nakon nekih 30-40 kilometara vožnje 110 km/h +). U toku vožnje ne osjetim značajnije promjene nakon paljenja lampice osim što mi service ne dozvoljava da razvijem veće brzine. Lampica se gasi kod druge-treće vožnje nakon paljenja.

Išao sam svoj majstoru koji me je savjetovao da pročistim FAP filter jer je smatrao da je filter zapušen i da se kod vožnje sa većim brojem obrtaja toliko zapuši da izbacuje grešku, što sam i uradio. Nakon čišćenja filtera u servisu lampica se na autoputu ponovno upalila, a momci iz servisa su mi uradili dijagnostiku koju vam postavljam u slici ispod.

IMG_2031.jpeg

Volio bih riješiti ovaj problem ali prije svega nikako da otkrijem uzrok. Molim vas za pomoć i još jednom pozdrav svima! :)

djuan

Active member
Meni se to dogodilo na Xsari Picasso 2.0 hdi nakon kaj sam tankal na benzinskoj Šilec u Varaždinu. Katastrofalna kvaliteta goriva.
Da sam tankal u noviji i osjetljiviji C4 Picasso 1.6 hdi onda bi vjerojatno riknule dizne.
Di tankaš? Možda ima malo više vode u nafti od hrvatskog prosjeka 🙂

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Zapušen DPF moze dovesti do stradanja turba jer gasovi ne mogu izaci vani kako treba. Meni deluje da je takav red događaja sudeci po greskama koje su očitane.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Jel majstor nakon čišćenja DPFa resetirao greške i odradio softwerski dio do kraja?
Uzalud je čišćenje ako auto nezna da je očišćen.

Ja bi na tvom mjestu nabavio obd adapter i skinuo neku aplikaciju, makar plaćenu. Zatim resetirati sve na nulu i voziti se dok ne krenu problemi... pa očitati što mu je.

Na vrh